Egyéb kategória

Vissza az anyatermészethez! – Fessetek tojást környezetbarát módon!

Nagymamáitok korában még nem voltak művészellátók, ahol szanaszét vásárolhatták magukat akrilfestékkel, csillámporral, filctollal vagy tojásfestékkel. Volt azonban a kertjükben mindenféle jóság, amiről tudták, hogy ha levet ereszt, akkor az bizony megfogja a tojás héját is. Ha idén ti is szeretnétek a nagymamáitok módszerével tojásokat festeni, akkor mondom, hogyan fogjatok hozzá.

vous - 2017.04.15.
Vissza az anyatermészethez! – Fessetek tojást környezetbarát módon!

Lehet, hogy az eredmény nem lesz majd ennyire unikornisos vagy ilyen űrgalaktikus, de pasztellszíneikkel vidámmá teszik az asztalotokat. Haladjunk csak színenként!

Bűbájos zöld

Ezt a színt zöld növényekkel – csalán, friss fű, spenót – érhetitek el. Forraljátok fel őket annyi forró vízben, hogy ellepje a tojásokat, és hagyjátok benne állni jó fél órán át. Halvány, zöldes árnyalat lesz a végeredmény.

Objektum doboz

Objektum doboz

Vörösesbarna

A jól ismert natúr színhez a vöröshagyma héjára lesz szükségetek. Hámozzátok meg a hagyma héját, forraljátok fel vízben, és ebben a lében áztassátok a tojásokat is. Jó, ha tudjátok, ha egy kiskanálnyi timsót tesztek a léhez, sárgás színt kaptok, ha pedig lila hagymát használtok, egyértelmű barna színt kaptok. A hagymát magát pedig hajpakolásra felhasználhatjátok!

Objektum doboz

Céklapiros

Nem újdonság a cékla színfogó ereje. Ezt kell kihasználnotok tojásfestéskor is. A reszelt céklát elég meleg vízzel felengednetek, de akár a kompót leve is megteszi. Garantáltan megfogja a tojások héját, így bánjatok óvatosan vele, mert a ruhátokat is megfogja.

Objektum doboz

Objektum doboz

Lila és kék

Ehhez a színhez az áfonya leve tökéletes lesz. Nagyon gyorsan lila színbe burkolja a tojásaitokat – sajnos gyakran az edényeket is. Ha inkább kék árnyalatra vágytok, akkor a lila káposzta reszelésével és felforralásával érdemes kísérleteznetek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Sárga

Nem kell ehhez sem semmilyen bűvölő ige, mindössze egy jó adag kurkumaport kell vízben felforralnotok, és a tojásokat áztatnotok a lében. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek