Egyéb kategória

„Új bringa vásárlása? Baleset? Meghibásodott alkatrész?” – a leghasznosabb applikációk biciklizéshez

A bringázás szuper dolog, ehhez kétség sem fér – és még szuperebb dologgá válhat néhány applikáció használatával. Legyen szó alkalmi kikapcsolódásról, mindennapi használatról vagy rendszeresen űzött sporttevékenységről, egyes alkalmazások óriási segítséget nyújthatnak. Ha már úgyis hozzátok nőtt a mobilotok, miért ne használnátok ki a benne rejlő lehetőségeket?

vous - 2017.04.19.
„Új bringa vásárlása? Baleset? Meghibásodott alkatrész?” – a leghasznosabb applikációk biciklizéshez

Azt gondolom, nem kell mondanom, hogy időjárás-előrejelző applikáció és Google Maps nélkül senki, de senki ne induljon el otthonról – főleg, ha egy kiadós túráról van szó… De az alapokon túl léteznek olyan, kifejezetten biciklizéshez fejlesztett appok is, amik bizonyos szituációkban nagyon is jól jöhetnek.

  • Új bringa vásárlása?
  • Baleset?
  • Meghibásodott alkatrész?

Nyugi, ezek mindegyikére ott lapulhat a megoldás a zsebetekben, ha előre letöltitek.

SizeMyBike

Ti hogy döntitek el, milyen méretű bringára van szükségetek? Ráültök, és megnézitek, hogy leér-e a lábatok? A SizeMyBike (Apple, Android) kicsit komplexebb mérésekkel segít megtalálni a helyes biciklit, vagy beállítani a már meglévőt, ugyanis a biciklinek 6 részét is a test méretétől függően kell beállítani. Nemcsak a magasságotok és a lábatok belső hossza a fontos, hanem a lábfejetek mérete, a vállszélességetek, a karotok hossza és a bokától a vállig mért magasságotok is!

Az egészség, a kényelem és a biztonság érdekében fontos, hogy a nektek megfelelő kétkerekűre pattanjatok fel, ne pedig egy olyan darabra, ami pusztán ránézésre, tessék-lássék módon tűnik jónak.

Forrás:
Depositphotos

First Aid for Cyclists

Senkinek nem kívánom, hogy használnia kelljen, de jobb félni, mint megijedni, és ha már megtörtént a baj, a First Aid for Cyclists (Apple, Android) életeket menthet. Legyen szó fejsérülésről, vágásról, csonttörésről, a St. John Kórház dolgozói által fejlesztett app megmondja, mikor mit kell tennetek a mentők kiérkezéséig.

Akkor is érdemes letöltenetek, ha úgy gondoljátok, tisztában vagytok az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel, ugyanis egészen más, amikor a nyugodt környezetben tanultakat élesben, stressz és pánik hatása alatt kell alkalmaznotok! 

Rengeteg baleset történik városon belül és a túrák alkalmával is, biztos, ami biztos, szerintem legyetek felkészülve minden eshetőségre!

mentő

Nem kell pánikolni! A mentőhívás hét lépése, amit ismernetek kell

Nem a ti felelősségetek ugyan eldönteni, hogy mekkora a baj, és annak terhe se a ti vállatokat nyomja, ha csupán részeg az illető – ezt úgy sem tudjátok megállapítani, hiszen egy rosszulléttel küzdő cukorbeteg hasonló tüneteket mutathat, mint az, aki jócskán felöntött a garatra. Ráadásul az is lehet rosszul, aki ivott vagy drogozott, de ha úgy látjátok, egy illető ellátásra szorul (mindegy, mi az ok), akkor…

Korábbi cikkünk ide kattintva folytatódik.

Endomondo

Az Endomondo (Apple, Android) egy aktivitást követő app, amit sokan csak futás közben használnak, pedig a kerékpározásban is alkalmazható. Ha például edzésként szolgál nálatok a rendszeres biciklizés, ott a helye a telefonotokon!

Előnye, hogy a többi hasonló alkalmazáshoz képest átlátható, és egyszerű a használata. A segítségével mérhetitek az edzésetek hosszát, intenzitását, a sebességeteket, és megtudhatjátok, hány kilométert tekertetek és közben hány kalóriát égettetek el.

Figyelem! Ez nemcsak arra jó, hogy az eredményt kiposztolhassátok a Facebookra, és vagánykodjatok vele, hanem arra is, hogy pontos adataitok legyenek az edzéseitekről és a teljesítményetek fejlődéséről.

Bike Doctor

Egy bringa bármikor szorulhat karbantartásra vagy valamilyen javításra, a Bike Doctor (Apple, Android) pedig még egy amatőrt is felruház azzal a tudással, ami ezekhez szükséges. Ha valamilyen oknál fogva nem tudtok (vagy nem akartok) egy szervizt felkeresni, akkor forduljatok az apphoz, ami alkatrészenként kínálja a megoldást, a javítást pedig lépésekre bontva, egyszerűen és követhetően mutatja.

Természetesen az alap szerszámokra szükségetek lesz hozzá, de ezeket amúgy is célszerű megvenni, ha az ember rendszeresen bringázik. Angoltudást ugyan igényel, de bízok benne, hogy nektek ez nem probléma!

Ajánlott cikkek