Buddha tál zöldség vegán

Karcsúsít és kreatívvá tesz – Ideje megismernetek a Buddha-tálat!

Gyönyörű, egészséges, nagyon izgalmas és sokféle – ez a Buddha-tál, ami eredetileg egy vegán találmány, de egyre többen kezdik elirigyelni a trendi fogást, és ma már vega és húsos verziói is vannak.

A vegán étrendben nagyon fontos, hogy mindenféle tápanyagból rendszeresen és kellő mennyiség jusson a szervezetbe, hogy ne alakulhassanak ki hiánytünetek és hiánybetegségek. Fontosak a párosítások és a kellő fehérjepótlás, ezek a színes és nagyon mutatós tálak pedig kiemelten odafigyelnek erre. Vannak ugyanis alapszabályok: a Buddha-tálban mindig lennie kell valamilyen gabonafélének, fehérjében gazdag növényi összetevőnek, nyers salátafélének, nyers, főtt vagy sült zöldségnek, valamint növényi zsírban gazdag összetevőnek, így lesz kiegyensúlyozott az étel.

Elsőre kicsit macerásnak tűnhet, hiszen nem egytálételről van szó, amit összefőzünk, hanem az előkészített sokféle alapanyagból összeállítjuk, majd ízesítjük. De nem bonyolult,

a lényeg annyi, hogy legyen otthon mindig zöldség, salátaféle és olyan alapanyagok, amelyekből változatosan összeállítható ez az egészséges, alakbarát fogás.

És ha nem is szokunk rá a mindennapi fogyasztására, heti 1-2 alkalommal már így is nagy jót teszünk a szervezetünkkel – és nagy az esély, hogy rá is fogunk szokni, mert egészségessé, karcsúvá és nem mellesleg kreatívvá is tesz.

Forrás:
Depositphotos

Kíváncsiak vagytok, mit érdemes a Buddha-tálba tenni? A Cookta oldalán kiderül!