Egyéb kategória

Ennétek valami szuperegészségeset, de fogalmatok sincs, hogy mit és hol? – látogassatok el a kedvenc halazóinkba!

Sajnos itthon még mindig baromi kevés halat eszünk, köszönhetően annak, hogy a háziasszonyok utálnak vele bíbelődni, mert szálkás, de leginkább annak, hogy valószínűleg sokan nem ettek még halat jól elkészítve. Pedig hál' istennek az utóbbi években itthon is gombamód szaporodnak a jobbnál jobb halat kínáló éttermek és bisztrók. Mutatjuk, melyek azok, ahova mindenképp érdemes ellátogatnotok ahhoz, hogy újragondoljátok a halevési szokásaitokat.

vous - 2017.06.20.
Ennétek valami szuperegészségeset, de fogalmatok sincs, hogy mit és hol? – látogassatok el a kedvenc halazóinkba!

Kicsikorom óta eszem halat, de tény, hogy szinte csak halászlé vagy rácponty formájában, és főleg akkor, ha nem én készítem. Nem akarok álszent lenni, hogy milyen varázslatos tud lenni egy jó halétel, ha otthon készül, mivel én nem vagyok hajlandó otthon hallal dolgozni, ahogy hússal is csak nagyon ritkán. Viola és Andi azonban esküsznek rá, hogy milyen isteni a halas házikoszt, amit persze elhiszek, de nem tudnának rávenni erre a nemes feladatra továbbra sem. Azonban én nagyon remélem, hogy rá tudlak venni titeket – ha nem is a főzésre – legalább arra, hogy ellátogassatok az alábbi helyekre!

Ráérős hétvégékre, hedonista hétköznapokra: a legjobb budapesti reggelizőhelyek

Ráérős hétvégékre, hedonista hétköznapokra: a legjobb budapesti reggelizőhelyek

„A reggeli a nap legfontosabb étkezése! Hétköznap sokan kihagyják az időhiányra hivatkozva, vagy csak úgy útközben bedobnak egy péksütit két metrómegálló között. A hétvége viszont a pihenés és a feltöltődés időszaka – így ilyenkor tényleg minden adott ahhoz, hogy kicsit jobban odafigyeljetek magatokra. Bár a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy az ember elbattyog a legközelebbi közértbe, de azért néha igazán megengedhetitek magatoknak azt a luxust, hogy ellátogattok egy menő reggelizőhelyre.

Halkakas halbisztró – a hazai halak szerelmeseinek

Ez az egyik kedvenc helyem, és az egyik úttörő is a halas helyek közül. Nagyon apró, nagyon eldugott – na jó, azért nem annyira –, és nagyon finom fogásokat találtok náluk.

Egy igazi budapesti gyöngyszem!

A halak szuperfrissek – amiket itthoni gazdaságokból és tavakból szereznek be –, és izgalmasan készítik őket. A halburgert melegen ajánlom mindenkinek, ahogyan a pontyropogóst, a halgolyókat, a harcsacurryt rizzsel és a harcsagyrostálat is. Igazából bármit, hiszen náluk rosszat még soha nem ettem – mindezt úgy, hogy egyébként, ahogyan már említettem, nem vagyok egy óriási halrajongó én sem.

Forrás:
Facebook / Halkakas halbisztró

Stég Halsütöde – a halak és a belváros szerelmeseinek

Ha hazai halakra vágytok, de a belváros forgatagában, akkor a Stég lesz a ti helyetek. Minőségi alapanyagokkal, főként tiszai halakkal dolgoznak. Az étlap változatos, és meglepően baráti. Még napi menüt is ehettek náluk. A Halkakashoz hasonlóan itt is ehettek harcsagyrost, emellett pontyhalászlevet, haltepertőt, fish&chipset – amit valamiért még azok is kedvelnek, akik amúgy nem is szeretik a halat –, sült keszeget és még sorolhatnánk.

Forrás:
Facebook / Stég Halsütöde

NEMO halbár – a tengeri herkentyűk és egyéb sós vízben lubickoló állatok kedvelőinek

Ez a hely szinte folyton tele van. Hogy miért? Jó helyen van, csak úgy árasztja magából a csábító illatokat, és elképesztő választékkal rendelkezik. Folyton megújuló tengeri finomságok és édesvízi halak is megtalálhatók az étlapon, többek között:

polip, tintahal, garnélarák, lazac, harcsa, tonhal, durbincs – csak hogy néhányat említsünk.

Emellett van salátabárjuk, vega és olasz ételeik, kézműves söreik és különleges heti ajánlataik miatt is megérni betérni hozzájuk.

Forrás:
Facebook / NEMO Fish & Chips & Salad Bar
Friss, természetes, egészséges és változatos – leteszteltük az Oh My Greent!

Friss, természetes, egészséges és változatos – leteszteltük az Oh My Greent!

„A napokban ellátogattunk a nemrégiben nyílt és kissé talán megosztó Oh My Greenbe, hogy a saját szemünkkel lássuk, illetve minden érzékszervünkkel letesztelhessük. Az egészséges 'reggelizőhely' eddig kapott hideget, meleget, habár a mérleg nyelve még így is a pozitív oldalra dől, kíváncsivá tett, vajon mi is tudunk-e még rátenni egy lapáttal. Merthogy persze nem olcsó, de az egészséges ételek sokszor eleve nem azok, na meg sokak szerint nem is igazán finomak… Utánajártunk!”

Halvár Étterem – ha lusták vagytok kimozdulni

Na jó, nem teljesen igaz, hogy csak ez az étterem van „lustákra” szabva, hiszen a többi helyről is tudtok rendelni, viszont a Halvárral nekem csak rendelős tapasztalataim vannak, azok viszont nagyon jók! Például hogy kilenc budapesti kerületbe is kiszállítanak, így általuk sokkal nagyobb eséllyel juthattok otthon is halhoz – a Halvár célja pedig pontosan ez. Küldetésüknek érzik, hogy a magyar családok egyre több halat fogyasszanak, ezért nagyon változatos és sokféle halból készült fogast fogást kínálnak. Étlapjukat éppen ezért úgy állították össze, hogy tényleg mindenki megtalálhassa a neki tetszőt, az édesvízi halaktól kezdve a tengeri élőlényekig. A hortobágyi palacsinta harcsából és az erőleves halgombóccal például két kihagyhatatlan  kedvencem az étlapról – ha rám hallgattok!

Forrás:
Facebook / Halvár Étterem

Nektek melyik a kedvenc halazótok?

Ajánlott cikkek