Egyéb kategória

Ébredjetek madárcsicsergésre a legmenőbb magyarországi glampingekben

Életemben összesen két időszakban sátraztam: gyerekkoromban a nagyszüleimmel balatoni kempingekben, majd húsz évvel később több fesztiválon is. Nem lettem a kempingezés szerelmese, de a következő szálláshelyeket látva, azért „nagy duzzogva” rá tudnám venni magam. Már csak azért is, mert ez már kicsit több, mint kemping. Ez GLAMPING!

vous - 2017.07.02.
Ébredjetek madárcsicsergésre a legmenőbb magyarországi glampingekben

A glampinget, azaz a glamúros kempingezést, pont azoknak találták ki, amilyen én is vagyok:

  • Szívesen aludnék a csillagok alatt, de akkor szúnyogok, fullasztó hálózsákok és a hátamba fúródó illetéktelen kavicsok nélkül.
  • Szívesen ébrednék reggelente madárcsicsergésre, és nem arra, hogy 50 fok van a sátorban. Vagy 40. Mert 50 fok majd egy óra múlva lesz.
  • Szívesen megmártóztatnám a lábujjaimat a reggeli harmatban, de nem úgy, hogy közben a közös vécé- és mosdóhelyiség felé araszolok, ahol órákat állok sorban.

Persze, persze, a sátrazásnak ezek (is) a "szépségei", én is próbáltam, nem jött be, ezért kifejezetten örülök a glampingnek, és annak, hogy voltak, akik felismerték ezt a piaci rést. A glamping közelebb visz a természethez, de emellett maximálisan a vendégek kényelme, pihenése áll a középpontban. Lehet, hogy a mellékhelyiség kicsit távolabb van az alvóhelytől, de a kényelmes fekhely és a menő berendezés garantált. Jó, hogy létezik ez az opció, aztán úgyis mindenki saját maga dönt, él-e a lehetőséggel.

Egy dolgot hadd emeljek ki: a természet tisztelete nélkül nem látom értelmét sem a kempingezésnek, sem a glampingezésnek.

A glampingnek ma már többféle verziója ismert. A teljesség igénye nélkül aludhattok a következő helyeken:

  • lombhotel
  • jurta
  • szafari sátor
  • indián sátor
  • lakóautó
  • dómsátor
  • miniház
  • karaván
  • világítótorony
  • ökoszállás
  • barlangszállás

A legjobb glampingek Magyarországon 

Őrségi 5érzék Házak

Öröm, boldogság, béke, madárcsicsergés, és nagyon jó élmények. Az Őrségi 5érzék Házak vezetői azt ígérik, mind az öt érzékünkre hatnak majd. Akik nemcsak az apartmant merik bevállalni, hanem a nomád (!) glampinget is (a 30 négyzetméteres sátorban kényelmes ágyak várnak, viszont nincs áramforrás, és a vécé is 30 méterre van), azokra valószínűleg felejthetetlen éjszaka vár.

Ha van éppen hely, ne hagyjátok ki az ingyenesen igénybe vehető ekhós szekeret vagy a lebegő sátrat se!

Bővebb infó a honlapjukon: ITT

Forrás:
Facebook / Őrségi 5érzék HÁZAK

Homoki Lodge

Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hely létezik Magyarországon! A Csongrád megyében található Ruzsa község gyöngyszeme a Homoki Ludge, ahol különböző helyszíneken hajthatjátok álomra a fejeteket. A három szintes, ősmagyar stílusú jurtákban tényleg a csillagos ég alatt aludhattok – ha szeretnétek. (De ki ne szeretne?!) A jurták mellett régi, nádtetős tanyasi épületből kialakított butique hotel, egy saját kerttel rendelkező rezidencia és egy nádtetős, vályogfalas lakosztály áll a rendelkezésetekre.

Ha nyugalmat kerestek, és szeretnétek kiszakadni a városi nyüzsgésből, itt megtehetitek.

Bővebb infó a honlapjukon: ITT

Forrás:
Facebook / Homoki Lodge

Mókus Valley

Három szálláshelyet találtok a Mecsekben fekvő Mókus-völgyben. A tulajdonosok, Mandy és Paul idilli környezetet alakítottak ki, ahol az emberek az állatok és a természet békében élnek egymás mellett – néhány napig biztosan. Ha most döntenem kellene a felújított cigánykocsi, az átalakított Csepel teherautó vagy a romantikus faépület között, bizony bajban lennék.

Bővebb infó a honlapjukon: ITT

Forrás:
Facebook / Mókus Valley

Nomád Hotel & Glamping

Szállóhelyként működő jurtát más helyszínen is találhattok, de szafari sátrat csak Noszvajon rendeztek be glampingként. Ráadásul egyből kettő közül választhattok. A Távol Afrikától sátor kifejezetten romantikus, elbújós hely, a patak völgye fölé benyúló privát terasszal. A parancsnoki sátor nagyobb és kényelmesebb lett az évek alatt, de a madárcsicsergős reggelekről és a nyugodt hangulat ugyanaz maradt.

Bővebb infó a honlapjukon: ITT

Forrás:
Facebook / Nomád Hotel & Glamping
600

4 mesebeli zug Magyarországon, ahol rátaláltok a lelki békétekre

Nem esek könnyen szerelembe – annyira – ruhával, cipővel, ékszerrel, de bizonyos helyekbe nagyon bele tudok szeretni. Ezek a helyek többnyire pici kis házikók, mesebeli zugok, távol a világ zajától. Hogy ilyen nincsen Magyarországon? Ó, dehogy nincs, kapásból tudok mondani nektek négyet.

A cikket ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek