szerelem pár

„Nem akartam szerelmes lenni, de közben kétségbeesetten vágytam rá, hogy szeressenek”

Sokan mondják, hogy a legjobb dolog a szerelemben a tudat, hogy bármi is történik, ott lesz nektek a másik. Hogy ez egy kölcsönös bizalmon alapuló viszony, ám arról többnyire hallgatni szoktak, hogy milyen hosszú az út odaáig, hogy meg merjetek nyílni valakinek. Hogy félre tudjátok tenni a múlt fájdalmait és töréseit, és helyet adjatok valami újnak.

Mert egy kapcsolat vége, a szakítás mindig nehéz és fájdalmas dolog, ami után időt kell adnotok magatoknak, mielőtt visszatérne minden a normál kerékvágásba. Ám a felejtés és a történteken való túllépés nemcsak azért nehéz, mert ki kell radíroznotok a fejetekből a régi emlékeket, hanem mert új, üres lapot kell kezdenetek magatokban, ez pedig mindig félelmetes.

Teljesen megértem, hogy ez elsőre lehetetlen feladatnak tűnik, hiszen én is voltam hasonló helyzetben.

Amikor úgy éreztem, hogy a szerelem csak fájdalmat okoz, hogy elkerülhetetlenül elmúlik, és akkor minek erőlködjünk... Sokáig ezzel az állásponttal éltem a napjaimat, valami láthatatlan falat emelve saját magam és a külvilág közé. Elzárkóztam minden érzéstől, ami esetleg kicsit több lehetett volna egy szimpla baráti viszonynál, mert megijesztett.

Megrémültem a tudattól, hogy újra abba a rémálomba csöppenek. Láttam, hogy ez így nem jó, de nem érdekelt. Mint mikor látjátok, hogy zuhantok, de semmit nem tudtok tenni ellene.

Nem akartam szerelmes lenni, de közben kétségbeesetten vágytam rá, hogy szeressenek.

Forrás:
pexels.com

Jogosan kérdezhetitek, hogy akkor mi történt. Nincs egy tuti receptem, ami segít továbblépni, az azonban biztos, hogy hosszú út vezetett el odáig, ahol ma is vagyok. Hogy végre merek boldog lenni, mert előbb-utóbb rájöttem, hogy két út áll előttem: vagy egész életemben kényelmesen éldegélek, a saját magam emelte falakkal körbevéve, magányosan és boldogtalanul, vagy pedig merek lépni. Újra és újra, a másik kezébe adni a szívemet, és remélni, hogy óvatosan bánik majd vele. Hiszen mi másról, ha nem erről szól a szerelem?

Persze, nem azt mondom, hogy csak párkapcsolatban lehet boldog az ember, de azért az sem működik, ha elzárkóztok minden jónak a lehetőségétől, csak mert túlságosan féltek, hogy ismét összetörik a szíveteket. Hiszen pont erről szól az élet: gyógyulni, továbblépni, majd újra szerelembe esni. Hagyjatok időt magatoknak, hogy lezárjátok magatokban a múltat, de ha jön valaki más, valaki új, akiről úgy ériztek, hogy Ő lehetne az, akkor pedig ne féljetek!

Mert igen, miután ezer darabra tört a szívetek… miután úgy érezitek, a világ is megáll, vagy minimum kifordul mind a négy sarkából, igen, ezek után is fogtok még szeretni, újra és újra. Csalódni fogtok, fájni fog rohadtul, és azt fogjátok kívánni, hogy bárcsak kitörölhetnétek magatokból az egészet.

Egészen addig, amíg meg nem találjátok az embert, akivel minden értelmet nyer. És akkor rá fogtok jönni, hogy megérte...

szerelem-kapcsolat-randi-talalkozo

Szakítás utáni romeltakarítás: így szedjétek össze magatokat, ha padlóra kerültetek

Egy szakítás után szinte mindenki padlóra kerül – aztán hónapokon keresztül azon dolgozik, hogy valahogy összeszedje onnan magát. Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, és ez így is van – de a tippjeinkkel lerövidíthetitek ezt a folyamatot.

A cikk folytatását ITT olvashatjátok el.