Egyéb kategória

Nem mindegy: hajhullás vagy hajvesztés? Okok és megoldások, ha sokkot kaptok a hajmosásnál

Nagyon bosszantó jelenség, amikor így nyár végén azt veszitek észre, hogy egyre több hajszál marad a fésűben, és egy egyszerű hajszárítás után söpörhetitek össze a fürdőszobapadlóra hullott hajszálakat. Nyugi, általában komolyabb probléma nem áll a háttérben, és egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhető a nyár végi, őszi hajhullás vagy hajvesztés.

vous - 2017.08.21.
Nem mindegy: hajhullás vagy hajvesztés? Okok és megoldások, ha sokkot kaptok a hajmosásnál

A nyár végi, őszi hajhullás sokkal természetesebb folyamat, mint elsőre gondolnátok. Bizonyára sokatok megijed az ilyenkor a fésűn és a padlón maradó hajmennyiségtől, azonban a legtöbb esetben nem kell parázni. 

Hajhullás vagy hajvesztés?

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik eset áll fent! Hajhullás esetén a hajszálakat tövestől veszítjük el, míg a hajvesztésnél csupán a nyáron kiszáradt szálak töredeznek le.

nyar-vegi-beauty-detox-igy-hozhatjatok-rendbe-mindazt-amit-megviselt-a-tul-sok-napozas-molnar-viola-anna

Nyár végi beautydetox: így hozhatjátok rendbe mindazt, amit megviselt a túl sok napozás

Télen alig várja az ember, hogy előbújjon a nap, aztán amikor beüt a nyár, túlságosan élvezi is a helyzetet: strandolás, napozás, kirándulás, napozás, sétálás, napozás, kerti parti, napozás, napozás, napozás, napozás. Hiába hangsúlyozzák minduntalan, hogy a nap kifejezetten káros is lehet: ezt általában nem szívleli meg senki. A hosszú távú komoly következmények mellett azonnali, enyhébb káros hatásai is vannak a túlzásba vitt, felelőtlen napozásnak: leégett bőr, száraz haj, töredezett körmök. Ha ti is túltoltátok a nyarat, ideje rendbehozni magatokat!

A legtöbb esetben pusztán hajvesztés történik, főleg így nyár végén, ősz elején. Ez ellen könnyedén tehettek már az első napsugarak beköszöntével. Hogy ezt elkerüljétek, szedjetek jó minőségű szépségvitaminokat. A jó minőségű szépségvitamintól nem hízunk, és nincs semmilyen káros hatása a szervezetünkre, pusztán gyorsabb szőr-, haj- és körömnövekedést tapasztalhattok tőle. 

Használjatok balzsamot, és igyekezzetek a káros hatásoknak (nap, hajvasalás, hajfestés, egyéb formázás) nem kitenni a hajatokat. 

Hajhullás

A hajhullást okozhatja stressz, hormonális problémák, vérszegénység vagy egy intenzív fogyókúrás program. Fontos, hogy megfelelően táplálkozzatok: B-vitamin, vas és cink! Ha bírjátok, akár élesztőt is fogyaszthattok.

Mindenképpen kíméljétek a hajatokat, és a hajfestés ne pár hetente történjen, hanem várjatok minimum 6 hetet, míg újra nekiestek. Hajmosásnál masszírozzátok a fejbőrötöket, így serkenthetitek a vérkeringést, friss oxigént juttathattok a hajhagymákba. 

Ha pedig már semmi sem segít, akkor se essetek pánik, keressétek fel a háziorvosotok, és kérjetek egy teljes körű laborvizsgálatot, abból kiderülhet, hogy mi okozza a hajhullást!

Ajánlott cikkek