Egyéb kategória

Bambuszból készült csodapalota Balin

Amikor valaki Balin nő fel, valószínűleg mindig visszavágyik oda. Ez történt Elora Hardyval is, aki New Yorkban Donna Karan divatmárkájának dolgozhatott, majd amikor rájött arra, hogy valami értelmet is kellene adni az életének, hazatért, hogy bambuszból építsen csodapalotákat.

vous - 2017.09.06.
Bambuszból készült csodapalota Balin

Gondolkoztatok már azon, miért dolgozok nap mint nap? Oké, persze, hogy be tudjátok fizetni a csekkeket, ki tudjátok fizetni az albit, hogy előbbre jussatok az életben. De mi van akkor, amikor már eljutottatok oda, hogy a sok munka még több munkát, még kevesebb megbecsülést hoz? Nem jut eszetekbe néha, milyen jó lenne valami értelmeset csinálni? Valamit, ami mások hasznára lehet? Valamit, ami benneteket is feltölt. Nem arra gondolok, hogy kevesebbet kell dolgozni, inkább arra, hogy máshogyan.

Balin nem az a legjobb, hogy mindenki mosolyog

Balin nem az a legjobb, hogy mindenki mosolyog

Három hétig voltam Balin. Most, amikor nekiülök a cikknek, még csak pár napja vagyok itthon. Még homokos a táskám, és még mindig automatikusan keresem a pluméria virágokat minden kapualjban. Most pedig meg kellene próbálnom néhány ezer karakterben összefoglalni, milyen volt életem eddigi legizgalmasabb nyaralása.

Fotósunk, Zsófi cikkét ide kattintva olvashatjátok el.

Elora Hardy egy menő New York-i állást hagyott ott, és tért vissza Balira. Nemcsak azért lehet boldog, hogy a világ egyik legszebb helyén élhet, hanem azért is, mert azt csinálhatja főállásban, amit szeret: bambuszházakat építtethet úgy, hogy nem terheli a környezetet, közben pedig munkalehetőséget nyújt a helyieknek. Miért a bambuszházaké a jövő? A bambuszt a 21. század csúcsnövényének tartják, amelyre a textilipar és az építészet is felfigyelt. Strapabíró, teherbíró, nagyon gyorsan megújuló energiaforrás, termelése pedig a legszegényebb országokban ad munkát a helyieknek.

Elora első projektje egy bambuszvilla volt, amely a Sharma Springs nevet kapta. A villában minden bambuszból készült a falakon át a bútorokig. Bár az építmény nem kicsi, nem kellett semmiféle munkagép ahhoz, hogy mozdítsák az alkatrészeket, hiszen a bambusz könnyű alapanyag.

Azóta újabb épületek születtek az ő közreműködésével. Ezek legalább olyan izgalmasak és gyönyörűek, mint az első villája.

Nézzétek csak az épületeit!

A Sharma Springs épülete:

Objektum doboz

Négyemeletnyi bambusz:

Objektum doboz

Felülről:

Objektum doboz

Ez már egy másik épület fürdőszobája:

Objektum doboz

Wow!

Objektum doboz

Bambuszhálószoba:

Objektum doboz

Ebédlő:

Objektum doboz

Álom:

Objektum doboz

Micsoda alapanyag!

Objektum doboz

Cacao House:

Objektum doboz

Könnyű lenne megszokni:

Objektum doboz

Címkék: #bali #bambusz #otthon
Ajánlott cikkek