Egyéb kategória

#iwokeuplikethis: így készül a smink, ami olyan, mintha nem is lenne

Ki ne szeretne önmaga legjobb verziójává válni? A „no makeup” smink lényege tulajdonképpen valami hasonló: a lehető legtöbbet kihozni az adottságainkból úgy, mintha nem is sminkeltünk volna. A dolog viszont több buktatót rejt, mint azt elsőre gondolnátok, ezért megkértünk egy profi sminkest, Fogl Noémit, hogy mutassa meg, hogyan is készül a tökéletes no makeup smink, és árulja el, mire érdemes odafigyelni.

vous - 2017.10.13.
#iwokeuplikethis: így készül a smink, ami olyan, mintha nem is lenne

A no makeup smink tulajdonképpen azt teszi az ember arcával, amit egy kiadós alvás is tesz: frissnek, üdének, ragyogónak tűnünk tőle. Az elkészítése viszont közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, hiszen ebben az esetben úgy kell eltüntetni a szem alatti karikákat, a fakó bőrt és a fáradtság egyéb jeleit, hogy közben ne legyen rajtunk egy tonna smink. De szerencsére nem kivitelezhetetlen a dolog, máris mutatjuk, hogyan készül, és mit érdemes róla tudni!

Fogl Noémi sminkes

Fogl Noémi

Noémi korábban a highlighterek világába kalauzolt el benneteket, ha akkor lemaradtatok volna róla, a cikket itt találjátok.

Munkáit a Facebook-oldalán és az Instagramon is követhetitek.

Alapozás

A „no makeup” smink alapja a tökéletes – vagy legalábbis a tökéletesnek tűnő – arcbőr.

Mielőtt vad korrektorozásba és alapozásba kezdenétek, tisztítsátok meg az arcotokat az esetleges szennyeződésektől valamilyen gyengéd lemosóval vagy micellás vízzel, majd hidratáljátok a bőrötöket a bőrtípusotoknak megfelelő krémmel! Ne feledkezzetek meg a szemkörnyékről sem: a szem vékony és érzékeny bőre is ápolásra szorul, ezt a területet szemkörnyékápolóval tehetitek üdébbé még a sminkelés előtt! 

Ha ez megtörtént, jöhet az alapozás, amely során a matt alapozók helyett a szaténfényű finissel rendelkező termékeket érdemes előnyben részesítenetek: bár nagy divat a matt arcbőr, az arcnak természetes állapotában van egy kis fénye, ezért ha természetes végeredményt szeretnétek – márpedig ebben az esetben az a cél –, ezt egy szatén finisű alapozóval érhetitek el. Ha szükséges, a szem alatti sötét karikákat enyhén rózsaszínes tónusú korrektorral tüntethetitek el. 

Forrás:
Hámori Zsófia

Szemöldök

Ha tökéletes szemöldökkel rendelkeztek – azaz a népesség igen kiváltságos csoportjába tartoztok –, akkor csak fésüljétek át a szemöldökötöket egy kefével, hogy helyreigazítsátok az esetleges kósza szálakat.

Ha ez nem lenne elég, használhattok átlátszó szemöldökzselét is, ami segít abban, hogy minden ott maradjon, ahová fésültétek…

Ha viszont a szemöldökötök szorul némi korrekcióra itt-ott, akkor por vagy gél állagú termékekkel satírozzátok át finoman az esetleges hézagokat. Noémi az én esetemben egy gél állagú szemöldökzselére szavazott, amivel itt-ott kiegészítette ugyan a szemöldökömet, de ügyelt rá, hogy a végeredmény ne legyen túlzó: a megfelelő árnyalat minden esetben egy picit világosabb, mint a frizurátok színe.

Forrás:
Hámori Zsófia

Szem

A természetes, mégis üde tekintet pofonegyszerűen készül: a felső szempillatő mentén kell finoman elsatírozni egy kevés barna szemceruzát. Noémi ezúttal nem használt szemhéjpúdert, de azoknak, akik szeretnének vele kísérletezni, a natúr, pasztellárnyalatokat javasolja. Ezek szinte mindenkinek jól állnak, lehetetlen velük hibázni! Arra viszont figyeljetek itt is, hogy semmiképp ne essetek túlzásokba: ahogy az arcon sem kap teret a kontúrozás, úgy a szemet se kezdjétek vadul árnyékolni.

Forrás:
Hámori Zsófia

Szempillák

Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb szempillaspirállal dolgozhasson, Noémi szempilla-göndörítővel kanyarintott nekem tökéletes pillákat. Ha kellően sötét pillákkal rendelkeztek, akár el is hagyhatjátok a spirált – ha viszont olyanok vagytok, mint én, és a szempillátok vége szőkébe fordul át, akkor érdemes átfutni rajtuk a fekete festékkel.

Forrás:
Hámori Zsófia

Az orcák kiemelése

A természetes hatás érdekében felejtsétek el a kontúrozást, és csak egy leheletnyi pirosítót vigyetek fel az orcákra.

Ez esetben is a természetes, bőrtónussal harmonizáló színeket válasszátok: kerüljétek a harsány, művi, csillámos pirosítókat. Noémi az igazi „no makeup lookhoz” a krémes állagú pirosítókat javasolja: bár sokan ódzkodnak tőlük, nagyon szépen lehet velük dolgozni, és frissé, üdévé varázsolják az arcot.

Forrás:
Hámori Zsófia

Ajkak

Ha krémes pirosítóval dolgoztok, ugyanezt a terméket a szájra is használhatjátok – így egységes, mégis természetes lesz a végeredmény.

Felejtsétek el a rúzsecsetet, egyszerűen csak ütögessétek a festéket finoman az ajak bőrére.

Ha valamilyen rúzst szeretnétek viselni, válasszatok olyan árnyalatot, ami a lehető legközelebb áll az ajak természetes színéhez.

Forrás:
Hámori Zsófia

A végeredmény

Voilà! Így lettem kipihent kiadós alvás nélkül, Noémi munkájának köszönhetően:

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek