Egyéb kategória

Ha sikerélményre vágytok – készítsetek pesztós csigát

Ezek az isteni kis csigák roppanósak, illatosak, csajos dumapartihoz és borozós, beszélgetős estékre, de egy saláta mellé kísérőnek, könnyű vacsorára is ideálisak. Készen kapható leveles tésztával és pesztóval igazi villámrecept, de pesztó otthon is gyorsan és egyszerűen összedobható hozzá, ha szeretnénk egy kicsit háziasabbá tenni.

vous - 2017.11.08.
Ha sikerélményre vágytok – készítsetek pesztós csigát

Valóságos áldás és ajándék a készen kapható leveles tészta, amiből annyi finomság készíthető sósan és édesen, ráadásul ma már fagyasztott és friss, jóféle és minőségi is kapható. Aki még csak barátkozik a főzőcskével vagy ha gyakorlottabb, sőt profi, de épp nincs ideje, és gyors, életmentő, házias és finom sós ropogtatnivalóra van szüksége, annak tökéletes megoldás a pesztós csiga, ami üveges pesztóval tényleg pár perc alatt összedobható. Persze a pesztó sem bonyolult műfaj, főleg egy késes robotgéppel, de kell hozzá némi muníció, viszont így igazán finom, háziasabb finomság kerülhet az asztalra:

  • a zöld, klasszikus, bazsalikomos pesztóhoz 3 nagy marék bazsalikomlevelet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 3 evőkanál fenyőmagot, 3 evőkanál reszelt parmezánt, 6 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál citromlevet krémesre mixelünk, majd sóval és borssal ízesítjük,
     
  • a piros, paradicsomos pesztóhoz 5-6 aszalt paradicsomot 1 közepes, felkockázott paradicsommal, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 4 evőkanál reszelt parmezánt, 4 evőkanál olívaolajat krémesre mixelünk, frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek