Egyéb kategória

Három ikonikus menyasszonyi ruha, amit csak ritkán emlegetünk

...pedig érdemes lenne – teszem hozzá. Mindig Diana hercegné, Katalin hercegné, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy neve kerül elő, ha ikonikus menyasszonyi ruháról van szó. Pedig a következő három darab nemcsak különleges, hanem korszakalkotó is volt.

vous - 2017.11.08.
Három ikonikus menyasszonyi ruha, amit csak ritkán emlegetünk

Kate Moss és A nagy Gatsby ihlette ruhája 2011-ből

John Galliano. Ő volt a kreatív zseni, aki megálmodta a kilencvenes évek egyik legnagyobb szupermodelljének ruháját. A selymes, krémszínű ruhát A nagy Gatsby világa inspirálta. Kate Moss kedvenc könyve (és nem csak az övé…). A többrétegű, pókhálóvékonyságú ruhát aranyflitterek díszítették. Ezek közül többet úgy varrtak fel, hogy pávatollra emlékeztető mintát alakítsanak ki.

John Galliano meglepetésvendég volt az esküvőn, Kate Moss édesapja beszédében külön köszönetet mondott neki a gyönyörű ruháért.

A vendégek között egyébként nem Galliano volt az egyetlen, akinek köze volt a divathoz. Ott volt Stella McCartney, Vivienne Westwood is. Galliano igazi mesterművet alkotott, amelyre sokáig emlékezni fogunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Daisy Buchanan

Boák, tollak és lazaság – így varázsoljátok a esküvőtöket Gatsby kedvenc partijává

A nagy Gatsby-őrület lassan több mint 3 éve tombol a világon – ráadásul nem csak Leónak köszönhetően. Legyen szó hajról, sminkről, zenéről, lakberendezésről vagy épp esküvőről, a '20-as évek stílusa belopta magát a 21. századi nők szívébe. Csillogás, pezsgő, Gatsby témájú napunkon Körmendy-Szomoru Kata segítségével a jazzkorszakot megidéző esküvőkről mesélünk nektek.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Nicole Richie és három (!) menyasszonyi ruhája 2010-ből

Nicole Richie nem aprózta el a nagy napot: egyből három menyasszonyi ruhával készült élete egyik legnagyobb eseményére. Mindhárom Marchesa ruha volt. Az első az volt, amelyben kimondta az igent: felül csipke, alul óriási mennyiségű tüll – Grace Kelly ruhája ihlette. A második verziónál lekerült a tüllszoknya, és egy testhez simuló csipkeruha lett a végeredmény. A harmadik ruháról nem került fel fotó a netre, így csak sejteni lehet, hogy az a kristályokkal díszített, fekete színű darab lett a menyecskeruhája, amelyet a People magazin képei között látni.

Objektum doboz

Objektum doboz

5 magyar menyasszonyiruha-tervező, akiket minden lánynak ismernie kell Sarkadi Nikolett

5 magyar menyasszonyiruha-tervező, akiket minden lánynak ismernie kell

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy igazán káprázatos menyasszonyi ruhákat csak külföldön tudnak készíteni, pedig néhány magyar tervező ruhája simán versenybe szállhatna a legnevesebb márkákkal is. Például Benes Anita – a Daalarna tervezője – vagy Sármán Nóra álomszép ruháit még a mesebeli tündérek is megirigyelnék. Most azonban olyan magyar tervezőket mutatok be, akikről talán eddig még nem hallottatok, pedig érdemes megismerni a nevüket. Ide kattintva olvashattok róluk!

Bianca Jagger kalapos ruhája 1971-ből

Bianca négy hónapos terhes volt, amikor 1971-ben férjhez ment Mick Jaggerhez. Az ceremóniát Saint-Tropez-ban tartották. A menyasszony azt az Yves Saint Laurent-t szemelte ki az esküvői ruhája tervezőjének, aki 1971-ben sokkolta a divatvilágot, és teljesen újraértelmezte a divatot.

Biancának akkor nem volt pénze arra, hogy haute couture ruhát készíttessen magának, ezért a tervező ready-to-wear kollekciójából választott egy fehér szmokingkabátot és egy fehér szoknyát, ami alatt nem viselt semmit. Yves Saint Laurent tervezte az esküvői kalapot és a fátylat is. Csokor helyett virágos csuklódíszt viselt.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

menyasszony fátyol

Igenis menő nadrágban férjhez menni! – 2018-as esküvőiruha-trendek

A tavaszi után idén második alkalommal rendezték meg a Bridal Fashion Weeket, ahol már a 2018-as őszi–téli esküvői trendeket csodálhatták meg a kíváncsi szemek. Legyen szó tavaszi–nyári vagy őszi–téli szezonról, egy biztos: izgalmas részletekkel dobhatják fel a leendő arák a nagy napjukat – és persze a ruhájukat.

Íme 5 trend, amit előre imádunk!

Ajánlott cikkek