Egyéb kategória

Szőke herceg fehér lovon? Ugyan már! – 5 ok, amiért utálom a Tindert

Akár tetszik, akár nem, ha társkeresésről van szó, a Tinder ma már kikerülhetetlen része a mindennapjainknak. Néhány kép, és pár másodperc alatt döntünk – és miért ne tennénk? Hiszen a „választék” végtelen. Na de valóban olyan jó dolog ez?

vous - 2017.12.02.
Szőke herceg fehér lovon? Ugyan már! – 5 ok, amiért utálom a Tindert

Azzal kezdeném, hogy könnyen lehet, hogy elfogult vagyok, mert én egyszerűen mindig kimaradtam ebből az egész Tinder-őrületből – persze szándékosan. Rengeteg vita és hiábavaló érvelés után rájöttem, hogy felesleges megpróbálnom megtéríteni a barátaimat, de az tény, hogy

én soha, semmi pénzért nem tölteném le. Méghozzá azért, mert szerintem az égvilágon semmi értelme.

Oké, most biztos arra gondoltok, hogy akkor honnan tudnám, jó-e, vagy rossz, ha még nem is használtam, de rengeteg barátnőmnél voltam már szem- és fültanúja egy-egy tinderezős alkalomnak, aztán a (nagy valószínűséggel) balul elsült randiknak. Van is egy jó pár okom arra, hogy miért nem éri meg ez az egész.

1. Szőke herceg fehér lovon? Ugyan már!

Akár tetszik, akár nem, a pasik többsége bizony nem az Igazit keresi egy-egy jobbra húzott lányban. Ez érthető is, hiszen annak mégis mennyi az esélye, hogy így találjátok meg a következő komoly kapcsolatotokat? Nem mondom, hogy lehetetlen, de általában nem ez a jellemző. És ugyanez a kötöttségek nélküli dolog lehet jó egy darabig, de én a környezetemben mégis azt látom, hogy a lányok sokkal nagyobb elvárásokkal és tervekkel mennek el egy ilyen randira, hogy aztán jöjjön a csalódás:

ő is csak ugyanolyan volt, mint a többiek.

2. Messziről jött ember…

Tudom, hogy már elcsépelt az a duma, hogy vigyázzatok, kivel ismerkedtek a neten, és lehetőleg ne egy magányos, eldugott helyen találkozzatok először egy Tinder-sráccal, na de azért azt el kell ismerni, hogy sok olyan pasi van, akik pár kattintással benyúlják egy szexisten fotóit, aztán a randi helyszínén simán elsétálnátok mellette. Vagy szép szavakkal hiteget, aztán kiderül, hogy ez egy gondosan felépített stratégia volt egy jó este érdekében.

Forrás:
Depositphotos

3. „Csak megnézem, és ki is törlöm”

Sokan mondják, hogy azért töltötték le a Tindert, mert unatkoztak, vagy egy kis önbizalomra, pozitív visszaigazolásra vágytak. Csakhogy én még nem sok olyan emberről hallottam, aki tényleg csak „megnézte”, és utána le tudott volna állni, hacsak nem lett egy kapcsolata közben. Így vagy úgy, de egy idő után újra visszanéztek, mondhatni: teljesen függővé tesz. De miért hagyjuk, hogy az befolyásolja a napunkat, hogy hány fiú húzott minket jobbra?

4. „Szia, dugunk?”

Talán a legnyomósabb ok, amiért messze elkerülöm az ehhez hasonló társkeresős appokat, az az, hogy egyszerűen nem bírnám elviselni az embereket. Gondolok itt az olyanokra, akik annyit írnak, hogy „szia, dugunk?”, és ez még az enyhébb változat. Vagy ott vannak a kínos kezdő mondatok, amik után csodálkoznak, hogy soha többet nem reagáltok. De most komolyan, miért hiszi azt még bárki, hogy a gáz ismerkedős dumák bejönnek? Vagy hogy valaha is szimpatikus lesz egy lánynak, ha rögtön a lényegre tér? Én tényleg nem értem!

5. Szerelem?

Nevezzetek régimódinak, de én nem szeretném, ha egy algoritmus mondaná meg nekem, hogy kik azok, akik illenek hozzám. Kezdjük azzal, hogy a népszerű embereknek alapból több esélye van, mert nyílt titok, hogy a mások által szépnek tartott emberek jóval több felhasználónál ugranak elő. Olyan, mintha az emberek egymással versengve azt akarnák bebizonyítani, hogy ők a legjobbak. Plusz: tényleg olyan értékes a match azzal a helyes pasival, ha ki tudja, hogy hány lányt húzott jobbra másodpercekkel korábban?

Forrás:
iStock

Persze az is lehet, hogy én látom nagyon drasztikusan a helyzetet. Nem azt mondom, hogy soha senki ne használja a Tindert, vagy hogy csak rossz vége lehet az egésznek. Mindenki azt csinál, amit jónak lát, és úgy ismerkedik, ahogy szeretne. Csak annyi a véleményem, hogy lehet, nem ártana kicsit lejjebb vennünk az elvárásainkból, és annak látni ezt az appot, ami valójában.

Nektek mi a véleményetek?

tinder

A probléma az ismerkedős appokkal, amiről senki sem beszél

Igaz, hogy a randiappok egyre népszerűbbek a köreinkben, azért egy felmérés során kiderült, hogy a nők 78%-a és a férfiak 85%-a még mindig inkább élőben szeretne ismerkedni, mint neten. Persze ettől még jó, hogy van egy újabb lehetőség a beszélgetésre, de van egy kis gond ezekkel, amiről viszont senki sem beszél…

Ajánlott cikkek