Egyéb kategória

Alakbarát, egyszerű, laktató és egészséges: tepsis sült brokkoli fűszeresen

Az ünnepi trakták után kimondottan jólesik, ha könnyedebb falatokat készítünk, ami akár a maradék sültek mellé is jól passzol, de magában, önálló fogásként is megállják a helyüket. A tepsis sült brokkoli tökéletes választás, alakbarát, egyszerű, laktató és egészséges, kellően fűszerezve pedig nagyon izgalmas is!

vous - 2017.12.27.
Alakbarát, egyszerű, laktató és egészséges: tepsis sült brokkoli fűszeresen

A brokkoli kissé mellőzött zöldségféle, pedig szuperegészséges, rengeteg rostot, vasat, B- és C-vitamint tartalmaz, és csak kevés kalóriát (34 kcal/100 g), könnyen emészthető, így diétába is remekül beilleszthető.

Hogy miért nem készítjük mégis gyakrabban? Mert rosszak a tapasztalataink!

Könnyű túlfőzni és nehéz jól ízesíteni, a szétmálló, ízetlen, színét vesztett zöldség pedig tényleg nem csábító… Ha főzzük, akkor 5 perc elég neki lobogó, sós vízben, de még jobban járunk, ha megsütjük tepsiben!

A sült brokkoli ugyanis egészen más állagú, roppanós és ruganyos, ráadásul a zöldség minden íze megmarad, önmagában egy picit karamellizálódik. Pofonegyszerű elkészíteni, egy kis olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal kell csak összeforgatni, majd irány a sütő.

A sütés vége felé egy kis fokhagyma, parmezán és reszelt citromhéj került most rá, isteni finom és kiadós, akár egy kis mártogatóssal önmagában elcsipegetve, vagy izgalmasabb köretnek tálalva is remek.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek