Egyéb kategória

Milyen étrendkiegészítőket érdemes tényleg szedni?

Az étrendkiegészítőkkel Dunát lehetne rekeszteni, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy legalább a felük fabatkát sem ér. A másik felük azonban sokat segíthet abban, hogy egészségesebbek és fittebbek legyünk. Persze mindenkinek a saját igényeire kell szabnia azt, hogy milyen kiegészítőre van szüksége, de általánosságban elmondható, hogy az alábbi termékeket érdemes beszerezni!

vous - 2018.01.28.
Milyen étrendkiegészítőket érdemes tényleg szedni?

D-vitamin

Itt, Magyarországon nem túl magas a napos órák száma – bár világviszonylatban nagyjából a középmezőnyben vagyunk, azért nem jutunk elég napfényhez ahhoz, hogy a testünk az év 365 napjában megfelelő mennyiségű D-vitamint tudjon termelni. Ehhez ugyanis sok napfényes órára van szükség. A szürkébb hónapokban érdemes D-vitaminnal kiegészíteni az étrendeteket, mert ha vészesen keveset termeltek belőle, akkor rossz csontszerkezetet, gyenge immunrendszert és akár depressziót is hozhattok magatokra.

slow

A Nap tehet mindenről? – Így helyettesíthető a természetes fény és a D-vitamin

Ti is éreztétek már a nyár elmúlásával egyre kifacsartabbnak, fáradtnak és ingerlékenynek magatokat? És a hideggel együtt a nátha is támadásba lendült ellenetek? Már a C-vitamin se segít? Akkor itt az ideje, hogy D-vitaminnal és fénnyel turbózzátok fel magatokat úgy, hogy még a káros UV-sugárzástól sem kell félnetek.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább! 

Probiotikum

A megfelelő emésztés elengedhetetlen mind a jó közérzethez, mind a megfelelő fizikai működésünkhöz. Csakhogy az életstílusunk nem éppen a legideálisabb a bélrendszerünkben található, jó szándékú baktériumok számára: a sok stressz, az ülőmunka és a nem megfelelő étrend bekavarhat. Ha ezt meg akarjátok előzni, vagy orvosolnátok a bajt, probiotikumokat kell bevinnetek a szervezetetekbe. Vagy természetes módon, joghurttal, kefírrel vagy kombucha teával, vagy pedig étrendkiegészítők formájában.

Omega-3 zsírsav

Nagy az esélye, hogy nem eszünk elegendő omega-3 zsírsavat, mivel ez nagy mennyiségben leginkább a halakban található meg, mi pedig nem vagyunk egy nagy halfogyasztó nemzet. A zsírsav egészséges, segíthet a megfelelő agyműködésben és megelőzheti a hangulatingadozással járó mentális betegségek kialakulását, amelyekre mindannyian egyre érzékenyebbek vagyunk a növekvő stressz miatt. Ha nem szeretnénk étrendkiegészítőben szedni, megemelhetjük a halfogyasztásunk arányát, vagy pedig olyan magvakat kell ennünk, mint a dió vagy a lenmag.

Forrás:
Unsplash

Fehérjepor

A fehérjeportól valószínűleg a szüleink úgy óvnak, mint a rontástól, mert azt hiszik, hogy dopping – pedig azok, akik aktív életet élnek, nagyon megkönnyíthetik az életüket akkor, ha jó minőségű fehérjeport is isznak. A gyakori sportolás mellett ugyanis szüksége van a szervezetnek a fehérjére ahhoz, hogy visszaépíthesse az izmokat, és ha nem szeretnénk rengeteg csirkét és más sovány fehérjeforrást enni egész nap, egy fehérje shake edzés után megoldhatja a gondjainkat. Annak viszont, aki nem sportol rendszeresen, teljesen felesleges fehérjét innia.

Ajánlott cikkek