Kívül roppanós, belül puha és ragacsos, csupa kókusz, ráadásul pofonegyszerű és villámgyorsan megvan – ez a kókuszcsók, amit akár kezdők is bátran elkészíthetnek, mert tényleg elronthatatlan.
Hihetetlenül finom, egyáltalán nem száraz és nem is túl édes, glutén- és laktózmentes aprósütemény, falatnyi boldogság a kókuszcsók. Az összeállításához csak pár alapanyagra és öt percnyi időre van szükség, és ha van egy kisebb gombócolós fagyikanalunk, akkor a kiporciózása is pikk-pakk megvan.
Igazi adu ász a délutáni kávé mellé vagy csajos csacsogáshoz, ráadásul egy jól záródó fémdobozban sokáig eltartható, így bármikor jól jöhet, ha egy kis édes falatra vágyunk.
Az alaprecept ráadásul tovább is variálható:
- megmárthatjuk olvasztott csokiban – akár talpat, akár sipkát adva neki
- meglocsolhatjuk olvasztott csokival csíkosan
- keverhetünk a masszába kiporciózás előtt 2-3 evőkanálnyi mandulalapocskát, így ropogósabb lesz
- tehetünk bele 1-2 evőkanálnyi fehér rumot is
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!
