Egyéb kategória

Hoppá! Így okozhat a telefonunk is szorongást

A szorongás ma már népbetegségnek számít, rengetegen szenvednek tőle, és nagyon nehéz a tüneteit kezelni. Azt is hasonlóképp nehéz megállapítani, hogy mitől alakulhat ki. Kevesen tudják, hogy a mobiltelefonunk is okozhat szorongást, ugyanis számos olyan funkciója van, ami megzavarhatja a mindennapi nyugodt életünket.

vous - 2018.02.16.
Hoppá! Így okozhat a telefonunk is szorongást

Folyamatos zajszennyezés

A szorongás egyik kiváltó oka lehet a zaj és a hangok, a telefonunk pedig, ha nincs lenémítva, ezekből azért jócskán produkál. Néhány üzenet, Facebook-értesítés, telefonhívás, és már tízpercenként pittyeg a kütyü. Ráadásul a zajszennyezésen túl még a folyamatos nyomást is érezhetjük, hogy keresnek bennünket, zajlik körülöttünk a világ, és folyton csekkolnunk kell a telefonunkat, ez sem segít sokat azok számára, akik szorongástól szenvednek.

Forrás:
Unsplash

Megzavarja az alvásciklusunkat

A kevés vagy rossz minőségű alvás nagyon sokat ronthat a szorongásunk helyzetén, és ha a telefonunk folyton a fülünk mellett rezeg, az bizony rendesen felkavarhatja az alvási ciklusunkat. Ráadásul ha lefekvés előtt még kék fényt tolunk az arcunkba, az azt jelzi a szervezetünknek, hogy még nincs itt az ideje a lefekvésnek, és nem fog olyan könnyen pihenő üzemmódba váltani.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán

telefon-digitalis-detox

Esték kék fény nélkül? – 7 napig a pihentető alvás nyomában jártam

Éjjeli bagoly vagyok, nem alszom sokat, de alapvetően nincs bajom az alvással. Mostanában viszont azt vettem észre, hogy felületesen alszom, rosszat álmodom, és még annyira sem vagyok kipihent a felkelésnél, mint amennyire egyébként hajnali fél hétkor szoktam. A nyakamba vettem tehát a Google-t, és nekiálltam kutatni: az a legvalószínűbb, hogy túl sok kék fény éri a szemeimet, emiatt nem tudok este pihenni. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom: lefekvés előtt egy órával szigorúan semmiféle képernyőt nem nézhetek, hátha javul az alvásminőségem.

Ajánlott cikkek