Egyéb kategória

Arcok és hangok a Disney-hercegek mögött

Szegény Disney-hercegekről nem sok szó esik, de most bepótolunk mindent. Megmutatjuk nektek, kik kölcsönözték eredetileg a hangjukat a jóképű hercegeknek. 

vous - 2018.03.07.
Arcok és hangok a Disney-hercegek mögött

Bill Phipps, Mike Douglas – Szőke herceg, Hamupipőke 

Bill Phipps elsősorban a sci-fi műfajból ismert, ő kölcsönözte Hamupipőke Szőke hercegének beszédhangját. A daliás énekhangja pedig Mike Douglas, aki később a saját népszerű talk showjával vált ismertté – ő sajnos már nem él.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Aladdin – Scott Weinger

 A most 42 éves Scott Weinger hangján szólal meg Aladdin az összes részben. Scott főként animációs filmeket szinkronizál, de láthattátok a Rendőrakadémia 5.-ben is.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Robby Benson – Ádám herceg, A szépség és a szörnyeteg

Akik A Szépség és a Szörnyetegen nőttek fel, valószínűleg nem tudják, de Robby Benson a 70'-es évek tinibálványa volt. Jelenleg akítv forgatókönyvíró, rendező. 

Forrás:
Disney/Mental Floss

Santino Fontana – Hans, Jégvarázs

Na jó, abban megegyezhetünk, hogy Hans nem a legjóképűbbb „herceg”… A 35 éves Santino Fontana ismerős lehet a Lánytesók és a Crazy Ex-Girlfriend című filmben.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Christopher Daniel Barnes – Eric herceg, A kis hableány

Christopher Daniel Barnes nemcsak Eric hercegként emlegetheti magát, az 1994-es Pókember animációs filmben ő kölcsönözte a hangját a címszereplőnek.

Forrás:
Disney/Mental Floss

 B.D. Wong-beszédhang, Donny Osmond-énekhang – Li Shang, Mulan

Forrás:
Disney/Mental Flosss
disney mese

Hatalmas Disney-homályok nyomában: mit kezdett a hét törpe a drágakövekkel?

Néha már annyira elvakítanak minket a Disney-mesék, hogy nem is vesszük észre, mennyi indokolatlan és magyarázatra szoruló történés van ezekben a mesékben. Ha magyarázatot nem is tudok adni, de lássuk, mik azok a homályos részek a Disney-mesékből, amik eddig sosem derültek ki!

A cikk ITT folytatódik.

Harry Stockwell – Herceg, Hófehérke

Sajnos Harry Stockwell-re sem emlékezhettek már, ez azért van, mert Hófehérke Hercegén kívül más (számunkra) maradandót nem alkotott – de azért ezt odatette. 

hófehérke herceg

Forrás:
Disney/Mental Floss

Zachary Levi – Nyálas Eugén, Aranyhaj és a nagy gubanc

 Zachary Levi-t már rengeteg szupermoziban láthattátok. Legismertebb szerepe, Chuck Bartowski a Chuck című sorozatból, de a hangját adta többek között az Alvin és a mókusok 2.-höz, valamint szerepelt a Thor-filmekben is.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Bizonyára az is érdekelhet benneteket, hogy kik a Disney-hercegek magyarhangjai! Kövessetek bennünket figyelmesen, és hamarosan megtudhatjátok!

Ajánlott cikkek