Egyéb kategória

Kicsit túltoltuk: divat lett az avokádós lánykérés

Igen, pontosan arról van szó, aminek hangzik: egyre menőbb az a leánykérés, amihez a gyűrűt egy avokádóba rejtik, méghozzá a mag helyére. Idehaza szerencsére még nem találkoztunk hasonlóval, de a tengerentúlon már egész nagy hagyománya van az avokádós leánykérésnek.

vous - 2018.03.17.
Kicsit túltoltuk: divat lett az avokádós lánykérés

Az Y- és Z-generáció tényleg fellendítette az avokádókereskedelmet: nem is csoda, hiszen a gyümölcsben rengeteg egészséges zsír található, ráadásul tele van rosttal is, és jó hatással van a vérkeringésünkre. Avokádót enni nagyon menő lett, minden, valamit magára adó egészségbloggernek legalább heti egy avokádós posztja van Instagramon, és a guacamole is a virágkorát éli. Annak ellenére, hogy az avokádóexport nem éppen a leginkább környezettudatos dolog a világon (Mexikóban rengeteg fát vágnak ki avokádóültetvények számára), normális mennyiségben fogyasztva azért nem csinálunk nagy bajt.

Csakhogy, mint általában előbb-utóbb mindent, ezt is kezdjük kicsit túltolni: Amerikában például most nagy divat az avokádós leánykérés, ami pontosan azt takarja, aminek tűnik:

férfiak egy fél avokádóba dugják az eljegyzési gyűrűt, és ezzel kérik meg életük párjának a kezét.

Objektum doboz

Objektum doboz

Bár tény, hogy az avokádómag helyére belefér az az ékszer, de nem biztos, hogy ez a legkreatívabb módja a leánykérésnek – legalább is hosszú távon biztosan nem, hiszen ki szeretné visszanézegetni az eljegyzési fotóit, és azt látni, hogy egy avokádóból halásszuk ki a zsíros gyűrűt, hogy az ujjunkra húzzuk?

Persze ízlések és pofonok, biztosan van olyan is, akinek sokat jelentenek az avokádók – de azért kizárólag azért ilyen leánykérést tervezni, mert az avokádó most nagyon menő, nem biztos, hogy a legjobb ötlet lehet.

Ajánlott cikkek