Egyéb kategória

5 szabály a hétköznapokra, amelyet a boldog párok betartanak

A hosszú és boldog párkapcsolat alapja a szeretet, a tisztelet, a megértés, az egymás fejlődésébe vetett hit, és néhány alapszabály, amelyek sorvezetőként működnek a hétköznapok során. Melyek ezek? Eláruljuk!

vous - 2018.04.06.
5 szabály a hétköznapokra, amelyet a boldog párok betartanak

1. Tisztelik a másikat

Mindig megy a pörölés, ha a zokni nem kerül a szennyesbe? Ha a vécéülőke nincs lehajtva? Ha a hűtőben már csak egy korty tej maradt a dobozban? Ha nem lehet ezeket a „problémákat” okosan érvelve megoldani (már ha annyira zavaróak valóban), akkor inkább azon kell elgondolkoznotok, miért zavar benneteket ennyire egy-egy kósza zokni? A másik nem a gyereketek, nem is a szülőtök, nem a munkatársatok, hanem a párotok, a szövetségesetek, a barátotok, aki felnőtt, okos, értelmes ember. A tiszteletteljes hangnem és a másik tisztelete az egyik legfontosabb szabály a kapcsolatban.

Forrás:
Unsplash

2. Önálló emberek maradnak

Ugyan sok időt töltenek együtt, lehet, hogy egymás legjobb barátai is, mégsem szűnnek meg teljesen önálló emberek lenni. Nem összenőnek, hanem hol egymásra, hol egy irányba néznek. Sok időt töltenek együtt, de nem ráncigálják a másikat olyan eseményre, amely csak őket érdekli, és a közös hobbi mellett mindenkinek megvan a saját maga elfoglaltsága is.

3. Megosztják egymással, ami nyomasztja őket

Akkor is, ha ez nagyon ingoványos, nehéz terep, megbíznak egymásban annyira, hogy ne (csak) mással beszéljék meg a problémákat, hanem egymással is képesek ezt megosztani. A cél, hogy megoldást találjanak, és úgy haladjanak előre.

4. Haragtartásról szó sem lehet!

Ha a másik hibázik, lehet, hogy dühösek, de képesek a megbocsátásra, és nem emlegetik fel a másik hibáját folyamatosan. Nem marad bennük tüske, képesek elengedni a sérelmeket. Ez nem azt jelenti, hogy eltűrnek igazságtalanságokat, vagy alámennek a másiknak.

5. Nem feledkeznek meg a szórakozásról!

Nem létezik párkapcsolat együtt töltött minőségi idő nélkül. Egy párkapcsolaton dolgozni kell ugyan folyamatosan, de nem lehet elfeledkezni arról, hogy azért vagyunk együtt a másikkal, mert szeretünk vele időt tölteni.

Magatokra ismertek?

Ajánlott cikkek