bőr nő

Erre a vitaminra van tavasszal leginkább szüksége a bőrötöknek

A legegyszerűbb és mégis legnagyszerűbb vitaminunk a C-vitamin, vagyis más néven L-aszkorbinsav. Az köztudott, hogy a szervezetünk számára hatalmas szüksége van a pótlásra a betegségek megelőzése érdekében, azt azonban már kevesen tudják, hogy bőrünk is fokozottan igényli, különösen a változékony tavaszi időjárásban.

A C-vitamin egy igazi ezerarcú csodafegyver a bőrápolásban, hiszen azon túl, hogy növeli a kollagén-termelést, csökkenti a ráncok mélységét, valamint késlelteti az újabbak kialakulását” – magyarázza Oláh Róbert, a Natics naturkozmetikai termékcsalád vezető fejlesztője.

A C-vitamin azonban mindemellett csökkenti a pigment foltokat, rugalmasabbá teszi a bőrt és üdébbé, ragyogóbbá varázsolja az arcbőrt.

A szakértő szerint napkárosodott, igénybe vett arcbőrre kifejezetten ajánlott a magas koncentrátumban C-vitamint tartalmazó kozmetikai termékek használata.

Édes ellenségünk – cukrok, mézek, édesítők

Három mézes házi kence, ami szuperpuhává varázsolja a bőrötöket

A méz nemcsak finom és egészséges, de a szépségápolásban is nagyon hasznos. Nagyszerű vitaminforrás, hiszen A-, B-, C- és E-vitamint is tartalmaz, melyeknek köszönhetően regeneráló hatással bír, így a fáradt arcbőrt is hamar frissebbé, fiatalosabbá varázsolja. Élénkít, ám emellett nyugtatja is a bőrt, és antibakteriális hatása miatt nagyszerű fegyver a mitesszerek és a pattanások ellen. Egy igazi csodaszer, amit mi is kipróbáltunk! A recepetekért kattintsatok IDE

A stressz, a helytelen életmód és a környezetszennyezés káros hatásai egyaránt megmutatkozhatnak a bőrünkön, a C-vitamin azonban hatékonyan tudja felvenni a harcot ellenük, az eredmény pedig magáért fog beszélni

– mutat rá Oláh Róbert.

A termékfejlesztési vezető felhívja a figyelmet arra is, hogy a C-vitamin magas koncentrátumban és megfelelő, tiszta formában látványosan rövid idő alatt kifejti hatását. „Az általunk kifejlesztett C20szérum 20 százalék hatékony C-vitamintartalmának köszönhetően kifejezetten a célterületen fejti ki látványos hatását" – húzza alá.

A szérum feszesíti az arcbőrt, szebb, üdébb bőrképet eredményez, csökkenti a ráncok láthatóságát, enyhíti az aknét illetve az egyéb bőrgyulladásokat, elhalványítja a hegeket, az elszíneződéseket, valamint rendszeres használat esetén hatékonyan lép fel a hiperpigmentáció ellen.