Egyéb kategória

Divat lett a szőrös kar: nők, akik vállalják természetes szőrzetüket

Ma már számos test pozitív megmozdulás hirdeti, hogy a testszőr teljesen helyénvaló, és hogy a csupaszság pusztán a média és a társadalom elvárasa. Az új trend szerint a női karon sem ciki a szőrzet.

vous - 2018.05.10.
Divat lett a szőrös kar: nők, akik vállalják természetes szőrzetüket

Az Allure megkért 7 nőt, hogy mutassák meg az alkarjukon lévő szőrzetet, mert ugye a társadalmi elvárások megakadályoznak egyes nőket abban, hogy önmaguk lehessenek – ez egyébként teljesen igaz is… Akkor, ha ti is pusztán azért szőrtelenítetek, hogy ne nézzenek rátok furcsán a villlamoson, ha a legfelső korláton kapaszkodtok, meg akkor, ha a nyáron szoknyát, vagy rövidnadrágot viseltek.

De, mit gondoltok, ha a világon minden ember elfogadná a szőrös nőket, akkor szkippelnétek a gyantát, borotvát stb…? 

Ha a válasz igen, akkor a már említett fotósorozat abszolút nektek szól. Az Allure által felkért nők elmesélték történetüket, miért hagytak fel a szőrtelenítéssel, és hogyan barátkoztak meg a testszőrzetükkel. Azt mondják, ha valakit zavar a szőrük, az nem az ő problémájuk.

szőr

Ez a lány nem szőrtelenít egy éve, de ti tudjátok, miért teszitek?

Egy dologban minden nő egyetért: szőrteleníteni fájdalmas, pénzbe kerül, időbe telik, mégis csináljuk. De belegondoltatok már abba, hogy miért? Megfogalmaztátok már azt a mondatot? A hétvégén kapta fel az internet Morgan Mikenas történetét. A fitneszbloggerként aposztrofált lány az Instagramon és a YouTube-on osztotta meg, miért nem nyúlt borotvához egy éve.

Amikor fiatal vagy, akkor izgatottan várod, hogy szőrteleníts… felnőttként inkább azt mondod: A francba már megint borotválkoznom kell!

– mondja Amber, akinek egyébként alig észrevehető a szőrzet a karján.

Forrás:
Allure

Ayqa 22 éves, édesanyjának szépségszalonja van, így elég korán elkezdte a szőrtelenítést, de mint állítja sosem szerette a gyantázást, mert számára fájdalmas. Ezért lázadni kezdett. Egy teljes évig nem nyúlt a szőrzetéhez. Az emeberek, sőt a családtagjai is megbélyegezték emiatt. 

Ó, te szőrös és piszkos vagy.

– mondták Ayqának. „Az embereknek szüksége van közönségre, a külvilággall való kapcsolatra, kommunikációra, egészen addig, amíg nem húzzák le lelkileg. Meg kell találni az egyensúlyt.”

Forrás:
Allure

Sam is hamar megtapasztalta az elutasítást szőrős karja miatt: egy iskolatársa karszőrzete miatt nem táncolt vele, akkor azt érezte, soha nem fogják szépnek látni, így szőrteleníteni kezdett. 15 évig tette ezt. 

Először a lábam szőrtelenítését hagytam abba, mert egyszerűen belefáradtam, aztán már a karjaimmal sem foglalkoztam. Túl soknak találtam. Nem hiszem, hogy a szőrtelenséget és a nõiességet össze kellene kapcsolni.

Forrás:
Allure

Ezek a nők, azért nem szőrtelenítenek, mert így érzik jól magukat, éppen úgy, ahogy mások meg azért szőrtelenítenek, mert ők meg úgy érzik magukat komfortosan. 

Címkék: #nők #szőr #szőrzet
Ajánlott cikkek