Egyéb kategória

Ezeket a képeket mostantól nem törli az Instagram

Az Instagram szabályai szigorúak: csak semmi mellbimbó, nemi szerv pedig még kikockázva sem jelenhet meg a képeken. Na de mi a helyzet a nem pornográf jellegű, hanem épp ellenkezőleg: abszolút életszagú képekkel?

vous - 2018.06.19.
Ezeket a képeket mostantól nem törli az Instagram

Katie Vigos hosszú ideje küzd azért, hogy az Instagram szabályai változzanak, és a természetes, szülést és szoptatást bemutató képek ne kerüljenek törlésre. Eddig ha valaki ilyen fotókat töltött fel, a törlés bevett gyakorlatnak számított, de előfordult, hogy a delikvens oldalát egy időre – büntetésből – fel is függesztették.

Vigos 2014-ben azért indította el az Empowered Birth Projektet, hogy a szülést övező tabuk leomoljanak, ugyanakkor hamar felismerte, hogy hiába minden hasonló mozgalom, ha a közösségi  médiában nemhogy a szülés, de még a szoptatás is tabu. Az anyuka ezért aláírásgyűjtést tartott, és a petícióhoz mellékelt levél segítségével sikerült elérni, hogy az Instagram két vezetőjével, Nicole Jackson Colavóval és Marne Levine-val tárgyalhasson a témában.

A vezetők belátták, hogy sok esetben túl szigorúak irányelveik, és ezen a jövöben változtatni fognak: addig, a szülés és a szoptatás többé nem tabu az Instán, az ilyen jellegű képek többé ne, kerüljenek törlésre….

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek