Nadia

Egy fiatal ausztrál nő melltartó nélkül ment a munkahelyére – ő sem számított arra, ami történt

Lehet, hogy pont a melltartótok akadályozott meg benneteket eddig abban, hogy magasabb pozícióba kerüljetek, vagy jobb fizetést kapjatok? Egy fiatal ausztrál nő történetéből akár erre is következtethetnénk. Ő ugyanis egyetlen egyszer melltartó nélkül ment a munkahelyére, de ami ezután történt, arra még ő sem számított.

Nadia Bokody, a She Said újságírójának reggeli rutinja az esetek nagy többségében ugyanaz: fürdőszoba, konyha, fürdőszoba, gardrób, melltartó, az összes többi ruha, fürdőszoba, irány a munkahely! Sok minden összejátszhatott akkor, amikor egy fáradt, rohanós reggelen pont a melltartó maradt ki ebből a körből.

A szerkesztőségben aztán meglepődve tapasztalta, hogy soha nem volt még olyan hatékony, mint akkor. Soha nem érezte még magát olyan jól az íróasztalánál. Ez elég volt arra, hogy elkezdjen melltartó nélkül járni a munkahelyére. (Cikkéből egyébként kiderül, amúgy sem volt az adott ruhadarab nagy rajongója, így elég könnyen el is engedte a dolgot.) Meglepően tapasztalta, hogy melltartó nélkül sokkal kevésbé aggódik a külsején, sokkal kevesebbszer nézett tükörbe csak azért, hogy csekkolja, rendben van-e az, ahogy kinéz.

Cserébe sokkal komolyabban tudott a munkájára koncentrálni.

Objektum doboz

Szerinte a nők többnyire azért viselnek melltartót a munkahelyen (hiszen otthon a legtöbben egy pillanat alatt megszabadulnak tőle), hogy a férfi kollégáik ne tegyenek megjegyzést a természetes állású, természetes mozgású mellekre, vagy épp a légkondi miatt merev mellbimbókra. „Őszintén: ha a férfi kollégák nem tudnak a munkájukra koncentrálni csak azért, mert a mellbimbóm egy kicsit látszódik a felsőm alatt, akkor ez sokkal inkább minősíti őket, mint engem” – mondja Nadia, aki egy 15 éven át tartó kutatásra is szívesen hivatkozik.

A besançoni egyetem professzora, Jean-Denis Rouillon a melltartók mellekre gyakorolt hatását vizsgálta. Arra a következtetésre jutott, hogy a nőknek jobb melltartó nélkül. A kutatás szerint pont a melltartó viselésétől ereszkedik meg a mell, nem járunk jobban, ha megóvjuk a melleket a gravitációtól. A melltartó viselése ugyanis pont mellszövet természetes növekedését akadályozza meg, így hamarabb kezdenek lógni a melleink. A kutatást érte azért bőven kritika, ugyanis elsősorban a fiatal nők melleinek változását vizsgálták, nem tértek ki arra, mi van az idősebb hölgyekkel.

Nadia véleményével is bőven lehet vitatkozni,

hiszen a nők 80-90-a rossz méretű melltartót visel a melltartóval foglalkozó márkák és a személyi stylistok többsége szerint is. A legtöbb esetben ezért is kényelmetlen a melltartó. A sportmelltartó viselését azért kifejezetten ajánlják a szakemberek, mivel a mellek rázkódása fájdalmas lehet sportolás közben. Az egyéb következményeket pedig nem kellene megkockáztatni. Sokan ráadásul inkább biztonságban érzik magukat akkor, ha melltartót viselnek, így számukra egész napos szorongást jelentene egy no-bra-day a munkahelyen.

Ahogy a legtöbb kérdésre, a válasz erre a felvetésre sem fehér vagy fekete.

Ti mit gondoltok? Melltartóban vagy melltartó nélkül mennétek a munkahelyre?

fehérnemű csipke bugyi melltartó

A szilikonpánton túl – Nyári melltartóbakik, amelyeket ne kövessetek el

Azt hiszem, akik VOUS-t olvasnak, már álmukból felkeltve is tudják, hogy a szilikonpánt sosem volt praktikus darab, nem is mutat jól, és a legkevésbé sem láthatatlan. Ha szilikonpántmentes a nyaratok, akkor is van még néhány olyan melltartóbaki, amire érdemes odafigyelnetek nyáron.

Olvassátok tovább a cikket itt >>>