Egyéb kategória

7 dolog, ami számomra nehéz a kisgyerekes létben

Szerzőnk, Barok Eszter blogja sosem arról volt híres, hogy csak az élet rózsaszín, vidám oldaláról szól. A következő posztnak kellett egy kis érési idő, Eszter ugyanis nemrég anyuka lett. Az anyaságról pedig vagy jót, vagy... mégsem? Megszokott őszinte poszt következik, amivel sokan fogtok azonolsulni.

vous - 2018.07.07.
7 dolog, ami számomra nehéz a kisgyerekes létben

Egy ideje már bujkál bennem a gondolat, hogy ideje összeszedni a kisgyerekes lét árnyoldalait is. Merthogy vannak, még ha maga a kisgyerek miatt sokszor teljesen meg is feledkezünk ezekről…

7. Az alváshiány

A szülők általában erre panaszkodnak a legtöbbször, és azt hittem, én is emiatt leszek kibukva a legjobban, elvégre egész életemben lazán végigaludtam 10-12 órákat, ha csak lehetett. De francokat: kétszer három órával már elég jól el lehet lenni, ha ennél kevesebb jut, ott kezdődnek a gondok. Bori fél nyolc-nyolc felé alszik el, aztán fél tizenkettőkor, fél négykor kel cicizni, végül pedig hét, fél nyolc felé végleg. Jó esetben: rossz esetben két óránként, még rosszabb esetben óránként jelzi, hogy szüksége van rám…

6. A fókuszált munka hiánya

Az ember a komplexebb, főbb teendőket alvásidőre időzíti, de egyrészt BÁRMIKOR FELÉBREDHET (és hát fel is ébred), másrészt pedig ettől még akad intéznivaló mind a kenyérkereső tevékenység, mind a házimunka terén akkor is, amikor a gyerek ébren van. Ilyenkor azért – és hát ezzel nem árulok el nagy titkot – tovább tart minden, ami természetes: a gyerekezés ezzel jár. Viszont a fókuszált, időkorlát nélküli alkotási lehetőség hiányzik (más kérdés, hogy a nyugodt, csendes idő cserébe alaposan ki van használva, három óra alatt megvan az, ami fölött azelőtt hat órákat elkotlottam).

Forrás:
unsplash.com

5. A sok okos tanács

Egy külső dolog, amire alapvetően nem volna érdemes energiát pazarolni, de közben meg rettenetesen fárasztó, ijesztő, kétségbeejtő a helyzet. Azt hiszem, bennem nem tudatosodott, hogy akinek egyetlen gyereke is van, az rögtön szakember: nem tudok egy cuki fotót se posztolni anélkül, hogy a, páran ne oktatnának ki arról, mit hogyan kéne csinálnom, b, néhányan ne vesznének össze a poszt alatt, hogy mi a helyes döntés.

Abszurd volt, hogy miközben a héten az Evernessen épp a 21. századi nőről szóló előadásomra készültem, két egyébként csodálatos nőismerősöm is könnyre fakasztotta egymást a hozzátáplálásról folytatott nagy, fájdalmas és meddő vitában… amit egy teljesen ártatlan Bori-fotó váltott ki (azzal a szöveggel, hogy őt mindenesetre egyelőre nem érdekli a cicin kívül más, de én optimista vagyok).

A további 4 pontot ide kattintva >>> olvashatjátok el.

„Úgy éreztem magam, mintha megerőszakoltak volna” – Másállapot, avagy szülés egy magyar kórházban

Alulról szerveződő kampányba kezdtek anyák, apák és családok, hogy véget vessenek az erőszaknak a szülészeteken. Séllei Lilla a kampányoló mamikkal beszélgetett arról, milyen élmény volt egy magyar kórházban szülni.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek