Egyéb kategória

Csokitorta tükörglazúrral – így lesz fényes és csillogó a torta

A fényes csokimáz mostanság az egyik legmenőbb dolog, ami a torták tetejére kerül, rengeteg gasztroblogger igyekszik megfejteni a cukrászdák csodásan sima és ragyogó bevonatának a titkát. Tényleg nagyon látványos, igazán lenyűgöző, ráadásul még cukrásznak sem kell lenni ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön. Jöhet a titok?

vous - 2021.02.01.
Csokitorta tükörglazúrral – így lesz fényes és csillogó a torta

Az úgynevezett tükörglazúr vagy mirror glaze egy nagyon fényes, csillogó, tükröződő bevonat, ami az utóbbi időkben elképesztő népszerűségnek örvend. Annyira látványos a tükörsima és ragyogó máz, hogy igazi profi külsőt kölcsönöz a legegyszerűbb sütinek is, és szempillantás alatt álomdesszertté varázsolja. A csillogó csokis bevonat eredetileg egy elég macerás, többféle bonyolult konyhatechnológiát igénylő folyamattal készült, de

szerencsére sok kísérletezés eredményének köszönhetően ma már az ellenállhatatlan és ünnepi bevonatot egész egyszerűen elkészíthetjük házilag is.

A tükörglazúr fényességét és simaságát a zselatinnak és a botturmixnak köszönheti, ezen kívűl tejszín, kakaópor, cukor és víz kell csak hozzá. A titok, hogy egy éjszakát kell pihentetni, és kétszer mixelni, mégpedig nagyon óvatosan, hogy levegőbuborék ne kerüljön bele, mert akkor inkább habos lesz, nem pedig ragyogó és csillogó. Az alábbi receptben egy omlós és puha csokis sütire kerül bevonatként, fantasztikusan finom, ünnepi – és egyáltalán nem bonyolult.

Csokitorta tükörglazúrral – a receptért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek