fenék popsi bikini nyár

Így változott a bikini az elmúlt évtizedekben

Hogyan jutottunk el a mindent takaró, vastag pamut fürdőruháktól a napjainkban divatos csöppnyi kétrészes bikiniig? Hoztunk nektek egy kis ízelítőt az elmúlt évtizedek fürdőruha divatjából.

A 19. század végén és a 20. század elején alakult ki maga a fürdőruha, ekkor kezdtek divatba jönni a strandok, nyilvános fürdőhelyek. Ezekben az években még a mai komplett utcai öltözékre hasonlított a vízi viselet. Az 1920-as évek fürdőruhái például még pamutból készültek, ami nem könnyítette meg az úszást.

A ’30-as évek fürdőruhái voltak az elsők, amik a mai strandöltözetre hasonlítottak. Divatosabbá váltak az alakot is kiemelő, szűkebb fazonok.

Az első bikini
Az első bikini
Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Az első igazi bikini

Az 1940-es években megjelent maga a bikini, azaz a mai két részes fazon. Az ’50-es években megjelentek a kiegészítők is, mint például a napszemüveg, főleg a ma ismét divatba jött cicaszem stílusú napszemüveg.

A ’60-as években a rock and roll, majd a ’70-es években az élénk színek és a hippi korszakot idéző minták domináltak a strandon.

A ’90-es években nagy divat lett a Baywatch ihlette fürdőruha és a sportos fazon, a magasított derekú bikini alsóval.

80as_evek_furdoruha_divat
Forrás:
instagram.com

A 2000-es évektől pedig már évente változik a bikini divat, szóval érdemes követni akár nálunk is az aktuális nyár trendjeit.

Objektum doboz

Objektum doboz