Egyéb kategória

4 dolog, amit nem tudtatok Marilyn Monroe-ról

Aligha akad, aki ne ismerné Marilyn Monroe-t. Arca képekről, plakátokról és szuvenírekről mosolyog ránk, filmjeinek és életének történetét kívülről fújjuk. Kevesen tudják azonban, hogy Hollywood egyik legikonikusabb színésznőjének igen nehéz sorsa volt.

vous - 2020.11.02.
4 dolog, amit nem tudtatok Marilyn Monroe-ról

1962. augusztus 5-én találták holtan otthonában az ekkor mindössze 36 éves színésznőt, akinek halálát barbiturát-túladagolás okozta. Bár rögtön a halála után még nem merültek fel kétségek azzal kapcsolatban, hogy önkezével vetett véget az életének, hamar megindultak a spekulációk.

Halálának gyanús körülményei

Az elméleteknek táptalajt adtak az olyan különös körülmények, minthogy bejárónőjének orvosa kérésére felügyelnie kellett volna, a bejárónő azonban – annak ellenére, hogy hajnali 3 volt – állítólag lepedőket mosott. A nyomozás megállapította, hogy Monroe 45 tablettát vett be, azonban nem volt vizespohár az ágya közelében, és ami még rejtélyesebb, a gyógyszermaradványokat sem találták meg a gyomrában. A boncolás során ellentmondásos jelentések láttak napvilágot, és nem kerülhetett sor további vizsgálatokra sem. Bár a legvalószínűbb magyarázat tettére depressziója lehetett, olyan feltételezések is napvilágot láttak, hogy a maffia keze van a dologban.

Édesanyja skizofréniával küzdött

Nem csodálhatjuk, hogy Marilyn Monroe nem találta meg a lelki egyensúlyát, hiszen édesanyját, Gladys Bakert skizofréniával diagnosztizálták. A nő Monroe gyerekkorában sok időt töltött kórházban, amikor pedig vele volt, sokat bántotta, és állítólag az életére is tört. A színésznő nem beszélt sokat az édesanyjáról, de hollywoodi karrierjének egy pontján az egyik stúdió azt tanácsolta neki, inkább mondja mindenkinek azt, hogy az anyja halott, minthogy kiderüljön, a nő beteg. Ez a történet jól mutatja, milyen súlyos megbélyegzés alá estek akkoriban a mentális betegségek. Könnyen lehet, hogy mindez a színésznő halálához is hozzájárult.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
www.marilynmonroe.com
Ajánlott cikkek