Egyéb kategória

Batbout – cuki mini pita serpenyőben sütv

Minden régiónak megvannak a jellegzetes kenyérféleségei, a batbout például a marokkóiak cuki kis serpenyőben sült mini pitakenyerük. Nagyon finom és mutatós, megtöltve partifalatnak is tökéletes, de csak úgy magában kínálva mártogatósokhoz, salátákhoz, grillezett fogásokhoz is nagyon jól működik.

vous - 2018.08.12.
Batbout – cuki mini pita serpenyőben sütv

Kétfalatnyi minizsemlére hasonlít a batbout, de mint a pita, ennek a belseje is üreges és levegős, ami szinte csalogat arra, hogy megtöltsük valamilyen szenvicskrémmel, felvágottal, sajttal vagy tonhalsalátával, de tunkoláshoz is ideális, ahogy piknikre, kirándulásra is.

Ezeket a kis cuki pitákat serpenyőben kell sütni, semmilyen zsiradék nem szükséges hozzá, könnyű és puha a belseje, finoman roppanós a külseje. Konyharuhába csomagolva 2-3 napig friss marad, de le is fagyaszthatjuk, könnyen felfrissíthetők pár perc alatt serpenyőben, mikróban vagy sütőben.

Batbout – marokkói mini pitakenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • kb. 3 dl langyos víz

Ha szeretnétek elkészíteni, akkor kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek