Egyéb kategória

Madonna a VMA-n Aretha Franklin helyett önmagáról emlékezett meg

A 60 éves énekesnőt kérték fel arra, hogy emlékezzen meg múlt héten elhunyt kolléganőjéről, minden idők egyik legsikeresebb előadójáról, Aretha Franklinról. Madonna meg is tette, csak épp abban a 10 percben is többet beszélt önmagáról, mint a soul és gosel királynőjéről.

vous - 2018.08.21.
Madonna a VMA-n Aretha Franklin helyett önmagáról emlékezett meg

Madonna azért állt színpadra, hogy mgemlékezzen Franklinról, ehhez képest hosszan méltatta… önmagát. elmondta, hogy ifjú, feltörekvő énekesnőként és táncosnőként milyen nehéz volt az élete, és hogy egy meghallgatáson Aretha ikonikus (You Make Me Feel Like) A Natural Woman című dalának acapella változatát adta elő, ami óriási hatással volt hallgatóságára.

Nos, akárhogy is történt ez a múltban, a VMA-hallgatóságot sokkolta Madonna leplezetlen egoizmusa.

Objektum doboz

Objektum doboz

Alicia Garza, a Black Lives Matter nevű ismert emberjoi szervezet vezetője felháborodottan kommentálta az esetet:

"Úgy látszik, a FEHÉRségnek van bőr a képén. Bárki is engedte Madonnát a színpadra, hogy megemlékezzen Aretha Franklinról, azt most kell kirúgni az állásából, de azonnal"

– dohogott.

Franklin nem csak az egyik legsikeresebb, legtöbb lemezt eladott, nagyatáső művész volt, de végtelenül nehéz sorsú asszony is egyben: bántalmazó apa, korai válás, 12 és 14 évesen már szült, többször is menekülnie kellett kapcsolataiból, fekete nőként sehol nem vették komolyan, rengeteg falba ütközött.

Az énekesnő hasnyálmirigyrákban, szerettei körében hunyt el, 76 esztendősen.

Ajánlott cikkek