Egyéb kategória

Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák helyett

Mindenki szép, egészséges és ragyogó bőrre vágyik, és ezért sokan hajlandóak nagyobb összegeket is áldozni mindenféle kencék, lemosók, radírok, tonikok, kapszulába zárt vitaminkeverékek megvásárlásával, pedig a tiszta és sugárzó, feszes bőr titkát kicsit máshol érdemes keresni. Ehhez adunk most néhány megszívlelendő tanácsot.

vous - 2018.08.22.
Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák helyett

Fogadjuk el a saját bőrünket!

Senkinek nincs tökéletes és hibátlan bőre, ilyen legfeljebbb csak a plakátokon létezik, hosszú photoshopolás eredményeként. A szeplők és anyajegyek, a szárazabb vagy zsírosabb bőr, a nehéz napok környékén megjelenő pattanások, kamasz- és változókorban a hormonok hatása mindegyikőnket érint, csak mindenkit másképp, a bőrünk sajátunk.

Barátkozzunk meg vele, fogadjuk el, szeressük, és amit tudunk, tegyünk meg érte, ez a legfontosabb.

A szép bőr titka a táplálkozás

Akármit kenünk is magunkra, bármennyit áldozunk is a szépségápolásra, minden belül kezdődik, mégpedig azzal, hogy mit eszünk, és nemcsak azokra bőrre kimondottan jótékony alapanyagokra gondolunk, mint az uborka, a sárgarépa, a magas antioxidiáns tartalmú bogyós gyümölcsök, hanem a teljes étkezésre.

Egy-egy alapanyag nem fogja megszépíteni a bőrünket, viszont ha kiegyensúlyozott, egészséges, rostokba gazdag, lehetőleg minél több növényi alapanyagot tartalmazó ételt fogyasztunk, akkor egyre tisztább, ragyogóbb és feszesebb lesz a bőrünk.

Ez nem azt jelenti, hogy vegán életmódra kellene váltanunk, vagy hogy ne csúszhatna be néha cukros vagy zsírosabb, olajban sült étel, a szélsőségesség sosem jó, de érdemes törekedni a minél teljesértékűbb, nem feldolgozott alapanyagokból készült ételekre.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek