Egyéb kategória

Sült „fagyi”, a legjobb grillezős desszert

A legegyszerűbb és a legmókásabb desszert a fóliában sült fagyitölcsér, természetesen nem üresen, hanem csupa finomsággal megpakolva. Grillezéskor, tábortűznél vagy kempingezéskor jobbat elképzelni sem lehet, mert pofonegyszerű, ráadásul mindenki elkészítheti a maga verzióját, akár a gyerekek is.

vous - 2018.08.25.
Sült „fagyi”, a legjobb grillezős desszert

Amerikai ötlet, és el kell ismerni, hogy zseniális! Olyan egyszerű, hogy nincs is receptje, viszont nagyon jó móka készíteni, sütni és falatozni is. Gyakorlatilag egy sült "fagyiról" van szó, pontosabban fagyitölcsérről, amit édes finomságokkal, leggyakrabban csokival, pillecukorral és gyümölcsökkel töltenek meg, majd fóliába téve mehet a tűzre. Pár perc kell csak neki, amíg a benne lévők átforrósodnak, a csoki elolvad, a mályvacukor pedig nyúlósra sül. Ennél nincs egyszerűbb és jópofább, ráadásul tényleg személyre szabható, mindenki azt tehet bele, amit szeret, sőt egészségesebbre is alakítható, ha inkább gyümölcsöket és étcsokit, mogyorót vagy mandulát teszünk bele.

Az alábbi videón tökéletesen követhető a sült tölcsérek készítése és sütése, utána pedig adunk még néhány ötletet, mi minden kerülhet ebbe a frappáns desszertbe…

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek