Paradicsomos pite pofonegyszerűen - 5 perc munkával

Paradicsomos pite pofonegyszerűen - 5 perc munkával

A készen kapható leveles tészta modern világunk egyik legnagyobb találmánya, amiért nem győzünk eléggé hálásak lenni. Annyira egyszerű és gyors vele dolgozni, hogy akár öt perc alatt is remek fogást dobhatunk vele össze. Most egy nyílt leveles pite készült, sok sajttal és zamatos szabadföldi paradicsommal, egyszerűségében nagyszerű!

A leveles tészta az a műfaj, amivel nem nagyon érdemes otthon pepecselni, kivéve tán akkor, ha mondjuk házi croissant-t készítünk, hiszen a készen kapható és előnyújtott, sütőpapírral feltekert bolti változat nagyon praktikus, és kapható belőle igen jófajta is, igazi vajjal, amitől jó ropogósra és szép pirosra sül. A leveles tészta nagy előnye még, hogy semleges íze miatt sós és édes ételek, lepények, piték, aprósütik is mind-mind remekül készíthetőek belőle maceramentesen, rajtunk múlik csak, mivel pakoljuk meg.

Mivel a nyári napérlelte és lédús paradicsom annyira finom, hogy nem lehet vele betelni, így erre a villámgyors leveles pitére is ebből került, egyszerűen csak egy kis reszelt sajttal és mozzarellával, mert duplán sajtosan minden finomabb, emellett még egy kevés mustár, lilahagyma és illatos provence-i fűszerkeverék adja az aromáit, de ízlés szerint gazdagítható akár maréknyi olajbogyóval, csíkokra vágott sonkával, kis baconnel, ha húsosabb ízekre vágyunk. Nagyon könnyű, kellemesen ropogós és olvadós egyszerre, a paradicsom pedig finom édesre, szaftosra sül benne.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Cookta.hu