Egyéb kategória

Tudtátok, hogy egy stresszes szitu előhozza az igazi éneteket?

Az, hogy mit tesztek, amikor gyors cselekvésre van szükség, megmutatja kik is vagytok valójában. Ezek a tettek ugyanis ösztönösek, és nagyon sok mindent elárulnak a személyiségetekről.

vous - 2018.09.15.
Tudtátok, hogy egy stresszes szitu előhozza az igazi éneteket?

Vészhelyzetben például mindenki másképp reagál, különböző döntéseket hoztok, ha gyorsan kell cselekednetek egy adott szituációban. Ezek a döntések pedig az ösztönötökön alapulnak, és az ösztönös döntéseitek sokat elárulnak arról, milyen a valódi személyiségetek. A Mind Bodygreen írt az Ohio Állami Egyetem szakértői által végzett kutatásokról, amelyben azt tapasztalták, hogy az önző emberek például egy vészhelyzetben még inkább önző módon viselkednek, mint általában. A szociálisabb típusok egy ugyanilyen szituációban általában többet adnak másoknak és minimalizálják az egyenlőtlenséget.

Egy új amerikai tanulmány 102 diákot vizsgált, akiknek egy 200 fordulós játékban kellett döntéseket hozniuk.

A kutatók azt vizsgálták, hogy résztvevők mennyire hajlamosak az önorientált vagy a mások felé irányuló segítő magatartásra, és milyen nyomást gyakorol döntéseikre az idő. Minden körben szét kellett osztaniuk egy pénzösszeget önmaguk és egy ismeretlen személy között.  Erre hol több, hol kevesebb idejük volt. Az eredmények azt mutatták, hogy akik magukat helyezték előtérbe a hosszabb idejű döntéseknél, még inkább önzőnek bizonyultak, amikor szorította őket az idő. Az önzetlenek pedig még inkább önzetlennek bizonyultak az idő szorításában.

Az idő nyomása alatt az emberek egyre inkább hajlamosak az ösztöneikre hallgatni – vallja az egyik professzor.

Más szóval az, ahogyan egy stresszes szituációban cselekszetek, megmutatja a valódi éneteket.

Ha jobban megfigyelitek, hogyan cselekedtek ilyenkor, az segít megérteni önmagatokat, a motivációitokat, az erősségeiteket, valamint azokat a területeket, amelyeken még fejlesztenetek kell magatokat.

Forrás:
Depositphotos, Freepik
Ajánlott cikkek