Egyéb kategória

Hogyan nevelhetitek egészséges táplálkozásra a gyerekeket?

Rábeszélni a gyerekeket, hogy egyék meg a zöldséget és a gyümölcsöt, elég nehéz feladat. Azonban van egy egyszerű és praktikus módszer, amely által örömmel elfogyasztják majd az egészséges ételeket, és így az egészséges életmódot támogató felnőttekké válhatnak majd.

vous - 2018.10.20.
Hogyan nevelhetitek egészséges táplálkozásra a gyerekeket?

A Mind Bodygreen szerzője egy egyszerű gyakorlatot mutatott be, amit elvégezhettek a gyerekekkel közösen. Így örömmel megeszik majd növényi alapú ételeket, miközben az őket körülvevő környezet szeretetét is megismerik.

A New York Botanical Garden közelmúltban felújított Edible Academy nevű programjában segít az iskolásoknak, a családoknak és a tanároknak, hogy megismerjék a gyümölcsök és zöldségek termesztését, új főzési technikákat, és a program résztvevői a friss terményeket haza is vihetik.

Íme néhány jó tanács a New York Botanical Garden egyik alelnökétől, hogy hogyan taníthatjátok meg a gyermekeknek, hogy egészségesebben táplálkozzanak, és óvják, szeressék a környezetet:

  • Hagyjátok, hogy a gyerekek bekoszolják a kezüket

Termesszetek néhány alapvető élelmiszert otthon, akár a konyhaablakban. Az ültetés, növénygondozás folyamatait a gyerekekkel közösen végezzétek, ezáltal megtaníthatjátok nekik, honnan származik az étel, hogyan terem egy-egy növény.

  • Válasszatok környezetbarát megoldásokat, de ne bonyolítsátok túl

Építsetek be környezetbarát megoldásokat, mint például a komposztálás, és mindig mondjátok el a gyerekeknek, mit miért tesztek. Az ültetés, a főzés és a táplálkozás oktatásának szórakoztatónak kell lennie, nem pedig bonyolultnak. Ha van egy kis kertetek, csak engedjétek a gyerekeket kertészkedni.

  • A gyerekekkel közös kertészkedés másik előnye, hogy a kicsik nyitottabbak lesznek az új élelmiszerek iránt

A gyerekek sokkal boldogabban kóstolják majd meg az újdonságokat, ha maguk szüretelik le, ha látják és végigkísérik az adott termés növekedésének folyamatát. Ez az első lépés afelé, hogy a kicsik egészségesebb ételeket egyenek.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek