Almás zabpalacsinta

Almás zabpalacsinta - könnyű, puha és illatos

Isteni finom, nagyon puha, könnyű és illatos az almás zabpalacsinta, amibe az alma megfőzve és pürésítve kerül, ami ráadásul feltétként is nagyon jól passzol hozzá. Gyors, egyszerű, vegán - glutén- és laktózmentesen is készíthető!

Az almapüré szuper dolog, gyakorlatilag pépesített almakompót, amihez tökéletes az olcsóbb, kisebb vagy akár kicsit ütődött alma is. Egészséges, selymes, krémes, ízlés szerint fűszerekkel is megbolondítható, nagyon finom magában kanalazgatva, de müzlivel, joghurttal, zabkásával is, és sütikben kiváltható vele a tojás vagy a zsiradék, mint ennél a keksznél vagy ennél a muffinnál.

Az almapüré előre elkészíthető, hidegen, melegen is használható, 5-6 napig vígan elvan a hűtőben, és változatosan használhatjuk, de mindenképpen érdemes kipróbálni ebben a puha és könnyű zabpalacsintában, aminek nagyon jó állagot és ízt ad!

Almás zabpalacsinta

Hozzávalók:
Az almapüréhez:

  • 3-4 alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kevés cukor vagy édesítő - ízlés és az alma édessége szerint

A palacsintához:

  • 1 bögre (2,5 dl) apróbb szemű gm zabpehely
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél bögre (növényi) tej
  • 3 evőkanál almapüré
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítő
  • csipet só
  • pár csepp olaj vagy kókuszzsír

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos