Egyéb kategória

Csökkentsétek a napi stresszt, hogy jobb legyen a memóriátok!

A túlzott stressz negatív hatással lehet az egészségetekre, teljesítményetekre, koncentrációs készségetekre. Egy új tanulmány szerint ráadásul a kevesebb stressz alacsonyabb kortizolszinthez vezet, ami javítja a memóriát és az agyi működést. Kell ennél több motiváció, hogy csökkentsétek a stresszt?

vous - 2018.10.28.
Csökkentsétek a napi stresszt, hogy jobb legyen a memóriátok!

A Mind Bodygreen számolt be egy új tanulmányról, mely összehasonlította az emberek kortizolszintjét a kognitív működés és az agy térfogatával. A kortizol az elsődleges stressz hormon, ami ha felszabadul, jó hatással lehet rátok, de magas szinten viszont már káros. A tanulmány olyan dolgokat tesztelt, mint a memória, a figyelem és a vizuális felfogás.

Az eredmények azt mutatták, hogy a magasabb kortizolszint és a stressz sokkal rosszabb kognitív teszteredményeket produkál, mint az átlagos kortizolszint.

Ez a tanulmány is alátámasztja sok másikkal együtt, hogy a stressz és a kortizol csökkentése az életetekben jó dolog.

Mit tehettek ennek érdekében?

Csináljátok azt, amit szerettek, mert akkor boldogok és kiegyensúlyozottak lesztek. Nem kell túlbonyolítani, sétáljatok egyet a természetben, táncoljatok, nevessetek sokat nap, mint nap. Pihenjétek ki magatokat, kerüljétek a feldolgozott élelmiszereket és a magas cukortartalmú ételeket, italokat.

Forrás:
Depositphotos, Freepik
Ajánlott cikkek