Egyéb kategória

5 növény, ami megölhet, és 5, ami megmentheti az életünket

A növények táplálnak, segítenek meggyógyulni, de sok közülük kifejezetten ártalmas lehet. Nagyon hasznos, ha meg tudjuk különböztetni a hasznosat a károstól, pláne úgy, hogy Amerikában évente százezer ember szorul sürgősségi ellátásra növénymérgezés miatt – sok közülük gyerek.

vous - 2018.11.06.
5 növény, ami megölhet, és 5, ami megmentheti az életünket

A világ legnagyobb virága, a Rafflesia például teljesen ártalmatlan ránk nézve, sőt. A hatalmas, rossz szagot árasztó, vörös növény főleg Ázsia dzsungeleiben található meg, és kifejezetten hatásos gyógyszer szülés utáni regenerációjukkal küszködő nők számára. Külön erre a célra gyűjtik be, majd vérzéscsillapításra, méhösszehúzásra használják. Nagyon alaposan ki kell választani a gyűjtés időpontját, a virág ugyanis pár nap után elszárad. A 15 kilósra is megnövő növénynek sokféle fajtája ismert, de a legtöbb kihalt a második világháború óta.

A világ legkisebb virágzó növénye

A Wolffia globosa néven ismert növény tavak felszínén található meg, apró kis békalencse, amelynek virága nagyon különleges. Szabad szemmel nem is lehet látni, olyan pici, de nagyon tápláló. Az édes káposztához hasonló íze főzés után alakul ki, nagyon gazdag A-, B- és C-vitaminban, niacinban, zsírtartalma pedig alacsony.

Objektum doboz

A mi ablakunkban is megél és gyógyít az Aloe vera

Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé néven ismert növény gyógyhatása elképesztően sokrétű: hidratálja a bőrt, segít gyorsabban gyógyulni a sebeknek, a napégésnek, megszüntetheti a viszketést, a bőrirritációt, regenerálja a sejteket, erősíti az immunrendszert. Ritkán hozza sárga virágait, húsos levelei viszont folyamatosan elérhetők, a bennük található gélt felhasználhatjuk. Igazi gyógyhatást az 5 évnél idősebb növényeknek tulajdonítanak, előtte sokféle mérgező anyag bújik meg a növényben. Belsőleg csak akkor használjuk, ha értünk hozzá, mert akár mérgezés is lehet a vége, inkább beszéljük meg az orvosunkkal használatát, és vásároljunk aloe vera gélt vagy italt.

Nézzétek meg a többi növényt is!

Ajánlott cikkek