4 dolog, amit minden nő nagyon utál a teregetésben

5 egyszerű lépés, melyek által a családotok zöldre válthat

A környezetbarát életmód elsőre talán nem tűnik túl könnyűnek, főleg akkor nem, ha az egész család életvitelét zöldre szeretnétek váltani. Vannak azonban olyan egyszerű trükkök, amiket a mindennapokban is alkalmazhattok, csak egy kis szemléletváltás szükséges hozzá.

A Huffingtonpost szerzője kisebb változtatásokat vezetett be otthonában, amiket két kisgyermek mellett is véghez tudott vinni.

Az alábbiakon változtatott a zöldebb otthon érdekében:

 1. Kialakított egy kiskertet
  Persze ezt nem pont ősszel kell elkezdenetek, de már most nekiállhattok, és megtervezhetitek, hogy jövő tavasszal miket ültetnétek saját veteményesetekbe. Akkor se csüggedjetek, ha nem kertes házban éltek, a konyhakert bármely erkélyen, ablakpárkányon megvalósítható. A kertészkedésbe ne felejtsétek el bevonni a gyerekeket is.
 2. Komposztálás
  A komposztálás kiváló módszer az ételmaradékok újrafelhasználására, és arra, hogy kertetek talaját felfrissítsétek.
 3. Teregetés
  Nem muszáj mindig a szárítógépet használnotok, a ruhák kiteregetésével pénzt és energiát takaríthattok meg, és a frissen mosott ruhák illata betölti majd a házat.
 4. Újrahasznosítható kávékapszulákra váltott
  Ügyeljetek arra, hogy ha kapszulás kávét fogyasztotok, válasszátok az újrahasznosíthatót. Vagy igyatok őrölt vagy szemes kávét.
 5. Papírtörlő helyett újrafelhasználható rongyokra váltott
  Az egyszer használható, eldobható papírtörlők helyett használjatok kimosható törlőrongyot, konyharuhát, kéztörlőket.
Forrás:
Unsplash