Egyéb kategória

Ennyit kell sétálnotok, ha fogyni szeretnétek

Ne gondoljuk, hogy nincs értelme a testmozgásnak, ha nem tudunk legalább egy órát intenzíven sportolni. A kutatások szerint a gyaloglás is segíthet a hasi zsír elégetésében és a szívbetegségek, valamint a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

vous - 2018.11.21.
Ennyit kell sétálnotok, ha fogyni szeretnétek

A testmozgást sosem késő elkezdeni, ha viszont nem vagyunk hozzászokva a fizikai terheléshez, akkor fokozatosan neveljük rá magunkat az edzésre. Kezdhetjük mindjárt a legegyszerűbb módon, a gyaloglással.

Sétával a hasi zsír ellen

Egy 2007-es tanulmányból az derül ki, hogy az aerob testmozgással, amilyen például a gyors séta, sokat tehetünk azért, hogy csökkenjenek a hasi zsírpárnáink. De mégis mennyit kell sétálnunk a látványos eredményhez? Egy korábbi kutatás 7500 lépésben szabta meg a napi ideális sétamennyiséget, de, bár a séta mindenképpen hozzájárulhat a hasi zsírégetéshez, a helyzet nem ennyire egyszerű.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
600

Ebben a témában volt egy korábbi cikkünk is, nézzétek meg azt is:

Sétáljátok le a kalóriát – hatékonyabb, mint gondolnátok!

Aki egészségesen és jó formában szeretne élni, annak az okos és kiegyensúlyozott étkezés mellett érdemes mozognia is. Ennek egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb formája a gyaloglás, amivel meglepően sok kalóriát éget el a szervezetünk.

Ajánlott cikkek