Egyéb kategória

Próbáljatok megbarátkozni az érzéseitekkel!

Amikor mások azt mondják, rejtsétek el az érzéseiteket, az arra késztethet, hogy megkérdőjelezzétek önmagatokat, és az üzenetet, amit a testetek az érzéseken át próbál közvetíteni. A rohanó és érzelemszegény világban nem meglepő, hogy sokan féltek kimutatni az érzéseiteket, ez azonban számos betegség forrása lehet.

vous - 2018.11.24.
Próbáljatok megbarátkozni az érzéseitekkel!

Az, hogy hagyjátok figyelmen kívül, tagadjátok meg, és kerüljétek el az érzelmeiteket, több mint rossz tanács. Az érzések a gyógyuláshoz vezetnek, és ha elnyomjátok ezeket, az egészségeteknek ártotok – írja a Mind Bodygreen.

Az érzelmek, érzések ősi ösztönként késztetnek titeket menekülésre vagy támadásra. Bár ma már nem kell vadon élő állatok elől futnotok nap, mint nap, az érzelmek feldolgozása megóvhat a fizikai és szellemi veszélyektől. A rohanó hétköznapokban nehéz lehet meghallani, hogy mit üzen a testetek, de ha nem figyeltek ezekre a jelzésekre, akkor a végén csak szenvedtek majd. A kutatások azt sugallják, hogy az érzelmek elnyomása összefügg számos betegség kialakulásával, mint például a szívbetegségekkel, vagy az autoimmun rendellenességekkel. Az érzelmek elfojtása belső feszültséget, stresszt okoz, ami hosszútávon ártalmas.

Hogyan alakíthattok ki egészséges kapcsolatot az érzelmeitekkel?

  • Segíthetnek a légzőgyakorlatok
  • Az érzelmek felismerése, de egyszerre csak egy érzelmet azonosítsatok, és sorban barátkozzatok meg minddel.
  • Gyakoroljatok önérzetet
  • Meditáljatok.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek