Egyéb kategória

Miért szeretjük nézni a Harry Pottert az ünnepi időszakban?

Ha elkezdődik az ünnepi kavalkád, akkor általában a televíziós csatornák elkezdik vetíteni a Harry Potter filmeket. Ha pedig ezt ők nem teszik meg, akkor mi szinte biztos, hogy gondoskodunk arról, hogy végignézzük a varázslók történetét. De miért van ez? Hiszen a Harry Potter filmek önmagukban nem tipikusan karácsonyiak, mi mégis szeretjük összekötni az ünneppel.

vous - 2021.12.20.
Miért szeretjük nézni a Harry Pottert az ünnepi időszakban?

Hangulat

Megmagyarázhatatlan módon, de a Harry Potter filmek önmagukban árasztják magukból az ünnepi hangulatot. Ez vajon miért van? Egyrészről valószínűleg magát a varázslatot összekötjük a karácsonnyal, hiszen maga a Télapó is egy varázslatos valaki, ráadásul az összes ünneppel kapcsolatos történet valamilyen szempontból bűvös, vagy mágikusnak mondható.

Objektum doboz

Zene

A Harry Potter zenéit szinte nincs olyan ember, aki ne imádná, nem is véletlenül. Ezeket a zenéket ráadásul kitűnő választás az ünnepi időszakban hallgatni, hiszen gyönyörű, klasszikus, és visszatérve az előző pontunkhoz: varázslatos. Szentestén a vacsora közben halkan a háttérben tökéletes választás.

Színek

Ha belegondolunk, a Harry Potter filmekben a főbb, meghatározó színek abszolút karácsonyinak mondhatóak. Elég ha csak a Griffendél színeit nézzük, ami a vörös és az arany. Az agyunk így akarva-akaratlanul is, de összetársítja a Harry Pottert a karácsonnyal.

Ajánlott cikkek