Igaz, hogy a klasszikus mézeskalács kihagyhatatlan sütemény karácsonykor, de a kenyérformában sütött, puha és könnyű mézes süteménynek is érdemes esélyt adni. Advent-illatú, tökéletes reggelire vagy uzsonnára magában is, vagy akár egy kis vajjal, mézzel...
Ha még nincs karácsonyi hangulatunk, még nem jött meg az ihlet a készülődéshez, ez a gyorsan összeállítható és nagyon egyszerű kevert süti garantáltan segíteni fog. Annyira finom és illatos, a méztől és a jellegzetes mézeskalácsos fűszerkeveréktől ünnepi illatú, már a sütéskor az egész lakás betölti a karácsony hangulata, minden túlzás nélkül.
A legegyszerűbb készen kapható fűszerkeveréket használni, de ha véletlenül nincs ilyenünk, akkor őrölt fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, szerecsendió és vanília keverékéből mi magunk is összeállíthatjuk a mesésen finom és illatos fűszerkombót...
Mézeskalácsos kenyér
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 dkg barna cukor
- 18 dkg méz
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 teéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1,5 dl tej
- 4 dkg olvasztott vaj
Az elkészítést nézzétek meg ITT!
