Mézeskalácsos kenyér puhán és illatosan, az ünnepre hangolódva

Mézeskalácsos kenyér

Igaz, hogy a klasszikus mézeskalács kihagyhatatlan sütemény karácsonykor, de a kenyérformában sütött, puha és könnyű mézes süteménynek is érdemes esélyt adni. Advent-illatú, tökéletes reggelire vagy uzsonnára magában is, vagy akár egy kis vajjal, mézzel...

Ha még nincs karácsonyi hangulatunk, még nem jött meg az ihlet a készülődéshez, ez a gyorsan összeállítható és nagyon egyszerű kevert süti garantáltan segíteni fog. Annyira finom és illatos, a méztől és a jellegzetes mézeskalácsos fűszerkeveréktől ünnepi illatú, már a sütéskor az egész lakás betölti a karácsony hangulata, minden túlzás nélkül.

A legegyszerűbb készen kapható fűszerkeveréket használni, de ha véletlenül nincs ilyenünk, akkor őrölt fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, szerecsendió és vanília keverékéből mi magunk is összeállíthatjuk a mesésen finom és illatos fűszerkombót...

Mézeskalácsos kenyér

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3 dkg barna cukor
  • 18 dkg méz
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1,5 dl tej
  • 4 dkg olvasztott vaj

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos