Egyéb kategória

Nagy karácsonyi túlélő

Tény, hogy már csak bő három nap van hátra karácsonyig, de senki ne essen pánikba: ha szépen beosztjuk az időnket, ez alatt a pár nap alatt még tengernyi dolgot el tudunk intézni/be tudunk szerezni/vissza tudunk cserélni.

vous - 2018.12.21.
Nagy karácsonyi túlélő

Semmi másra nincs szükségünk, csak egy jó tervre és pár okos ötletre! Ahogy közeledik a vasárnapi határidő, egyre kétségbeesettebb arcokat látni a bevásárlóközpontokban: de mi ne legyünk köztük! Szervezzük meg a káoszt.

Ételek, italok

Üljünk le, és tervezzünk meg a menüt. Idén nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a hagyományokhoz, teremtsünk újakat! Csodás halászlevet lehet kapni fagyasztva, vagy különleges szószokban tálalt halfilét, szintén készen, ezeknek az elkészülési ideje nagyjából 30 perc. De előre panírozott, félkész ételek sora vár minket, nem is beszélve a készen kapható bejglikről, karácsonyi aprósüteményekről. Persze az se adja még fel, aki maga szeretné elkészíteni ezeket, semmihez nincs még késő, az üzletek ezekben a napokban szinte be sem zárnak, csak ránk várnak. A bolti kiszállítást már senkinek nem mernénk javasolni, de a városszéli nagyáruházak roskadozó polcokkal várják még szenteste napján is az utolsó pillanatosokat. Sőt az igazán elvetemültek hívjanak fel egy éttermet, és egészen egyszerűen rendeljék házhoz karácsony napján a menüt. Igaz, nem olcsó, de az étterem és a család is több mint boldog lesz egy ilyen pompás vacsora vagy ebéd után.

Ne aggódjunk akkor sem, ha nem szerzünk be mindent, amire az ünnepek alatt szükségünk lesz. Csupán csak 2 napról van szó, igaz, többnek tűnik, de 27-én hajnalban minden élelmiszerbolt kinyit, sőt, nagyvárosokban az is elképzelhetetlen, hogy karácsony napján és másnapján valami ne legyen nyitva. De gyanús, hogy három kattintás után még meleg ételt is tudunk rendelni az ünnepek alatt.

Üdvözletek

Igen, a karácsonyi lapokkal már elkéstünk, de mire való az e-card, az SMS vagy a telefon? Hát arra, hogy kiváltsa a képeslapokat! A nagyika is sokkal jobban fog örülni, ha felhívjuk, vagy meglátogatjuk, és személyesen mondjuk el neki a jókívánságainkat. De ha ragaszkodik hozzá, vegyünk egy lapot vagy nyomtassunk egy szép havas tájat, és vigyük át neki személyesen. Másképp feltehetően úgysem lát havat az idén. Végső esetben pedig taggeljük legkedvesebb ismerőseinket egy kedves karácsonyi képen a Facebookon.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek