Quinoás csoki házilag, ropogósan, izgalmasan

Quinoás csoki házilag, ropogósan, izgalmasan

Karácsony közeledtével mindenki vadássza az eredeti és jópofa ajándékötleteket, amelyeket otthon is el lehet készíteni. Ez a csokis finomság nagyon izgalmas és kreatív, mutatós és meglepő, de nagyon egyszerű, és igazából a kombináció teszi különlegessé.

Házi csokikészítéshez nem kell különösebb rákészülés, bár persze vannak, akik mindenféle bonbonformákkal, táblaformákkal dolgoznak, ha megelégszünk egy rusztikusabb kinézetű, de annál izgalmasabb csokival, akkor tökéletesen elég egy sütőpapírral fedett tepsi is. Táblás étcsokiból készül az alábbi nagyon mutatós finomság, méghozzá quinoával és rózsaborssal, fűszeres és jó ropogós, igazán különleges!

Elsőre talán furcsának tűnhet ez a kombináció, de a rózsabors egyáltalán nem csípős, inkább édeskés, valójában nem is borsféle, a quinoa pedig kipattogtatva kerül bele, így nem nyers, de jó ropogós, mint egy müzliben vagy granolában, és a csokoládéhoz nagyon jól passzolnak, ráadásul igazán látványos is.

Quinoás-rózsaborsos csoki házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 dkg nyers quinoa
  • 2 evőkanál rózsabors

Ha szeretnétek elkészíteni, akkor nézzétek meg ITT, hogyan kell.

Forrás:
Depositphotos