Zabkása chiamaggal és datolyaszilvával

Téli álomreggeli: zabkása krémesen, datolyaszilvával

A téli gyümölcskínálat nálunk egyik új, de szerencsére egyre népszerűbb szereplője a datolyaszilva, ami nemcsak mesésen finom, de nagyon egészséges is. Fogyaszthatjuk csak magában is, de turmixban vagy zabkásában is tökéletes, ha szeretnénk feldobni és egészségesebbre hangolni a reggelit.

A datolyaszilva – vagy más néven hurma, japán szilva, sharon gyümölcs vagy khakiszilva – elsősorban a mediterrán országokban népszerű, de nálunk is megterem melegebb, napfényesebb helyen, a fügéhez hasonlóan. Utóérő, általában keményebben kapható, de szobahőmérsékleten pár nap alatt megpuhul, akár az avokádó.

Csak így, már megpuhulva isteni édes, keményen még nagyon fanyar, így mindenképpen érdemes kivárni, míg legalább ruganyosra puhul. A héja nem fogyasztható, nagyon cellulózos, de meghámozva nagyon finom, akár magában, akár turmixba, zabkásába téve.

Most chiamaggal és gojibogyóval készült vele kényeztető és szuperegészséges reggeli, igazi kényeztetés, ami este összeállítva reggelre magától elkészül, mindenmentes változatban is működik, tele van rosttal, nagyon jól laktat, és lassú felszívódású, mindehhez pedig krémes és lágy, a datolyaszilvának köszönhetően spk vassal és C-vitaminnal.

Zabkása chiamaggal és datolyaszilvával – recept >>>

Forrás:
Depositphotos