Egyéb kategória

Helló január! – Ezekkel a könyvújdonságokkal indítsátok 2019-et!

Helló január! Helló Újév! Itt az újévi fogadalmak ideje megint; minden oldalon és minden fordulóban szembetalálkozom egy fogadalommal, amely az egyén életére teljes mértékben befolyással bír és a kívánt irányba kormányozza, ez nem kétséges. Nos, én nem ígérhetek mást erre az évre, mint amit eddig is próbáltam teljesíteni: mégpedig azt, hogy jobbnál jobb könyveket válogatok össze hónapról hónapra a friss megjelenések közül. Itt van mindjárt az első három könyvújdonság a januári könyvajánlóban.

vous - 2019.01.11.
Helló január! – Ezekkel a könyvújdonságokkal indítsátok 2019-et!

Silingi Terézia: Ómama nyaklánca

A szerző megtalálta az Elixírt, amit mindenki keres, megfejtette az örök élet titkát, s olyan egyszerű, hétköznapi szavakkal tárja elénk családja történetén keresztül, ahogyan csak egy háziasszony tud fogalmazni, amikor a konyhájában egy kávé mellett jó ismerősnek mesél. A titkot ómama nyaklánca hordozza, ami először az 1800-as évek második felében bukkan fel egy budafoki bálon Foltrauer Anna nyakában, s ma az ő dédunokájának az unokája viseli.

A szerző, Silingi Terézia évekig ápolta férje nagyanyját, majd férje édesanyját. Tőlük tudja, hogyan lehet járványokat és világháborúkat, forradalmakat és családi viszályokat túlélni, honnan merít erőt az ember ahhoz, hogy mindig talpra álljon és ha kell, újrakezdje az életét.

Tőlük tudja, hogy a következő generációk hosszú sora a vérében hordozza majd életünk minden mozzanatát.

Regénye 1847 és 1990 között játszódik, történései igazak, szereplői valódiak, csak a mese kedvéért kerekítette ki a szerző itt-ott a fantáziájával a hiányzó részeket. Száz-százötven éves anyakönyvi kivonatok és régi fényképek, a család által a zsidóüldözés során bújtatott emberek, többek között Szerb Antalné, az író felesége és Bálint Endre festőművész nyilatkozatai, ÁVH-s dokumentumok és régi levelek támasztják alá, hogy a regény lapjain valós történések és igazi szereplők elevenednek meg.

Ám ez a regény nemcsak egy család története: lehetne bárkié, hiszen mindannyiunk elé hasonló próbatételeket hoz a sors, s valamennyien magunkban hordozzuk a közös történelmünket.

A további két újdonságot ide kattintva olvashatjátok el >>>

Ajánlott cikkek