Egyéb kategória

Fogyás mozgás nélkül?

Van aki helyből ugrik már a kérdés hallatán, és elutasítja a gondolatát is annak, hogy mozgás nélkül is megvalósítható egy fogyókúra. De gondoljunk azokra is, akik valamilyen mozgásszervi vagy bármely más ok miatt, akár hosszabb időre- tétlenségre vannak kárhoztatva. 

vous - 2019.01.16.
Fogyás mozgás nélkül?

Természetesen tudjuk hogy a diéta és a mozgás együtt tud igazán hatékony és egészséges lenni, de előfordulhat, hogy az életmódváltásnak csak egy szeletét tudjuk megvalósítani. Mi történik ilyenkor? Mi az ami segíthet? MOZGÁS HELYETT DOLGOZTASSUK MEG AZ ANYAGCSERÉNKET!   Ez tuti siker egy enyhébb fogyókúra alkalmával is, de ha igazi, akár nagyobb mennyiségű túlsúlytól akarunk megszabadulni, akkor elengedhetetlen.

  • Igyunk sokat, legalábbis sokkal többet, mint a normál életvitel során és ezt vegyük komolyan. Nem létezik hatékony diéta, ha "száraz", szomjas a szervezet. Nem akarunk tuti tippet adni arra vonatkozóan, hogy mennyi az ideális mennyiség (lassan csak belátjuk, hogy ilyen nincs- életkor, testsúly és egy sor egyéni adottság határozza meg a szükségletet), de az biztos, hogy az anyagcsere felélénkül, ha az addig megszokott mennyiségnél több folyadékot kap.  
  • Savanyítsunk! A sima csapvíz a legideálisabb az extra hidratálásra, de még hatékonyabb és felpörgeti az anyagcserét a gyümölcssav. Turbózzuk fel az innivalónkat citromlével (frissen facsarttal) vagy dobjunk bele poharanként egy marék erdei gyümölcsöt, és/vagy epret, málnát, ribizlit, szedret. De a meggy is hatékony anyagcsere élénkítő gyümölcsünk.
  • Illatos fűszerek : Vannak kifejezetten erősteljes hatású, zsírégető, anyagcserepörgető fűszerünk. Ilyen a fahéj és a gyömbér, valamint ilyen a rozmaring is. Ha gyors hatást szeretnénk elérni, akkor iktassuk ki az étrendünkből a finomított termékeket, fehér lisztből készült péktermékeket, a fehér cukrot, valamint a bolti édességeket. Szénhidrátra azonban továbbra is szükség van – nem szabad teljesen elhagyni az élethez szükséges energiaforrást, csak éppen a lehető legtermészetesebb forrásokból szerezzük-vigyük azokat be: gyümölcsből, zöldségből.
Ajánlott cikkek