Egyéb kategória

8 inspiráló ötlet, amellyel pihentető kuckóvá varázsolhatjátok a hálószobát

A hálószoba vagy alvósarok feladata egyszerű: legyen csendes, szuperkényelmes, minden részlete a pihenést segítse elő. Íme 8 ötlet, amely inspirálhat benneteket, hogy ezek mentén alakítsátok ki a hálóhelyiséget.

vous - 2020.08.25.
8 inspiráló ötlet, amellyel pihentető kuckóvá varázsolhatjátok a hálószobát

A nap 24 órájából legalább hetet vagy nyolcat a hálószobában töltünk. Bár a lakások központi helyiségei a konyha és / vagy a nappali, a legfontosabb mégis a hálószoba. Pihenés és alvás nélkül ugyanis nincs akítv, kreatív élet sem. Ha nem alszotok nyugodtan, akkor nem fogtok örülni a lakás tobbi, szuperül berendezett szegletének sem. A hálószoba ugyanakkor nemcsak a pihenés helyszíne: sok esetben a komoly megbeszélések, életetek fordulópontjainak terepe.

A következő 8 lakberendezési tipp abban segít, hogy tökéletes hálószobát rendezhessetek be.

1. Sok kis fényforrás

Egy nagy helyett gondolkozzatok sok kis fényforrrásban, mert ezek sokkal hangulatosabbá teszik a helyiséget. Ezek lehetnek a szoba különböző pontjain elhelyezett lámpák, gyertyák, mécsesek, sólámpa, úszógyertya – bármi, ami illik a szoba stílusához és az életmódotokhoz.

Új bútorok nélkül is gyönyörűvé varázsolhatjátok az otthonotokat – csupán a lámpáitokra lesz szükségetek!

Új bútorok nélkül is gyönyörűvé varázsolhatjátok az otthonotokat – csupán a lámpáitokra lesz szükségetek!

A természetes fénynek nagyon fontos szerepe van az otthonunkban, de legalább ennyire fontos a jól kiválasztott mesterséges fény is. Nem csak azért, hogy ne botorkáljunk esténként a sötétben – ezek a fények abban is segítenek, hogy módosítsunk otthonunk térérzetén, perspektíváján, vagy épp melegítsünk, vagy hűtsünk rajta, sőt, hogy megadjuk vele a lakás alaphangulatát!

2. Tegyétek otthonossá egy fotellel

Na, nem azért, hogy arra dobáljátok a ruháitokat! A hálószoba mégis csak egy szoba. A hálószoba nemcsak alvásra, hanem visszahúzódásra, pihenésre is való. Nem mindenki szeret az ágyban ülve vagy fekve olvasni, van, aki szívesebben gömbölyödik egy fotelba.

3. Ne nyomjátok az ágyat a falig!

Inkább állítsatok az ágy mögé (a fal elé) egy keskeny polcot, amire pakolhattok éjjeli lámpát, könyveket, gyertyákat, fotókat. A lényeg, hogy nem érintkeztek a hideg fallal, a szoba pedig otthonosabb lesz.

4. Növények? Jöhetnek!

Léteznek olyan növények, amelyeknek a hálószobában a helyük? Miért? Erről ebben >>> a korábbi cikkünkben írtunk.

5. Plédek, takarók, párnák

Nem kell belőlük túl sok, de a lakástextilek szintén arra hivatottak, hogy otthonosabban érezzük magunkat a szobában.

6. Sötétítsetek

Érdemes gondolni a sötétítésre is: redőny, sötétítő függőny vagy a kettő együtt segítenek abban, hogy akár fényes nappal is tudjatok pihenni. Ha nem szerettek teljesen sötétben aludni, egy mini fényforrás megmaradhat, de a legpihentetőbb a teljes sötétség.

7. Kerüljön valami puha a lábatok alá is!

Ha nem szívesen húztok vastag zoknit vagy mamuszt, akkor jó, ha terveztek egy pihe-puha szőnyeget is a hálóba. Sokkal otthonosabb, ha ilyen felületen lépkedtek, mint a kemény padlón.

8. Az ágynemű is segítse a pihenést

És itt most nem a színére gondolunk, hanem az alapanyagára. Minél természetesebb alapanyagból van, annál jobb. Ne csúszkáljon, ne nyikorognjon, ne izzadjatok bele. A legjobb a 100% pamut, frottír, flanel, nyárra a krepp.

Van még tippetek? Osszátok meg velünk!

Ajánlott cikkek