Egyéb kategória

Varrj melltartót sajátkezűleg!

Mostanában vettem leértékelve három szuper melltartót, darabjukat 1.290 forintért. Persze én is tisztában vagyok vele, hogy ez irreális rá, és inkább bele se gondolok, milyen körölmények között készültek ezek a melltartók, mennyit kereshetnek azok a varrónők, akik ezeket készítik.

vous - 2019.01.25.
Varrj melltartót sajátkezűleg!

Próbálok tudatos lenni az öltözködés terén is, ebben fő inspirációm barátnőm, Eszter, aki a Holy Duck! blogot vezeti. A tudatos divat nálam abban nyilvánul meg, hogy keveset vásárolok, a karakteres statment darabjaimat a hazai márka, a NON+ kínálatából frissítem leárazásokkor. Fast fashionben csak basic, fogyó darabokat vásárolom, mint a zokni, trikó, na meg az elején említett melltartó.

Körülbelül a melltartó vásárlásommal párhuzamosan tette ki Eszter barátnőm a Holy Duck! Facebook-oldalára a melltartókészítő workshop felhívását és egy letölthető szabásmintát. Mikor a mosógépbe raktam az új melltartókat, akkor ugrott be a posztban látottak alapján, hogy ha már tudok varrni, ha már ezek a cicifixek ilyen pompásak és egyszerűek, miért nem próbálok meg ezek alapján varrni egyet magamnak. A méretemből adódóan nem kell kosár és merevítő, így könnyebben megvalósítható egy melltartó, mint egy nagyobb méret esetén, ez a könnyebbség is csak inspirált, próbáljam meg!

Nos, megpróbáltam, következzenek a tapasztalataim, és egy kis útmutatás azoknak, akik szintén szeretnének belevágni.

Alapanyagbeszerzés

Az első utam a rövidáru boltba vezetett, hiszen be kellett szereznem az alapanyagokat. 3.600 forintért vettem kellékeket, de végül nem hasznltam fel az összeset. A képen szerepel egy műanyag fürdőruha kapocs, végül nem ezt használtam, és a szürke pamutot sem, nem abból alakítottam ki a kosárrészt, hanem egyszerűen a csipkéből. Tehát, bár 3.600-at fizettem a rövidáru boltban, de a  felhasznált alapanyagok összesen körülbelül 2.500 forintba kerültek. 

A folytatásért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek