Színes kuszkuszsaláta, a nyáridéző villámfogás

Színes kuszkuszsaláta, a nyáridéző villámfogás

A kuszkusz rém praktikus alapanyag, főzés nélkül készül, csak forrázni kell és 10 percet pihentetni, és nemcsak köretnek ideális, hanem salátát is készíthetünk belőle különféle zöldségekkel, egy kis plusz fehérjével, például pulykasonkával felturbózva pedig önálló fogásként is megállja a helyét, ha nem akarunk sokat babrálni a konyhában.

Gyors, kiadós, pofonegyszerű, friss és színes ez a kuszkuszsaláta, ráadásul egy nyárias hangulatot áraszt, ami különösen jólesik a szürke és komor napokon.

Egész kevés belevalóval is nagyon finom, és végtelen a variációs lehetőség, hogy mit pakolunk bele. Ez a változat paradicsommal, kaliforniai paprikával és konzerv kukoricával készül, így minden villámgyorsan előkészíthető hozzá, hiszen csak aprítani, illetve leszűrni kell, de akár uborkával, hagymával, retekkel, répával is gazdagíthatjuk.

Langyosan és hidegen is finom ez a citrommal és zöldfűszerekkel frissre hangolt saláta, amibe fehérjeként könnyű pulykamellsonka került, de húsmentes változatban ez kiváltható például egy kis lepirított füstölt tofuval. Nagy előnye az is, hogy 2-3 napig eltartható a hűtőben, és csak egyre finomabb, ahogy az ízei összeérnek...

Színes kuszkuszsaláta – recept >>>

Forrás:
Depositphotos